18/01/2019 02:46:28

Η συντριβή επισπεύδει το συνέδριο της ΝΔ

Η συντριβή επισπεύδει το συνέδριο της ΝΔ - Media

Αποδεχόμενος την εκλογική του ήττα, ο Αντώνης Σαμαράς, την εκλογική ήττα τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον συνεχάρη. Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξε.

Ωστόσο στη Συγγρού άρχισαν τα σενάρια που θέλουν τον Αντ. Σαμαρά να δρομολογεί άμεσα τις εσωκομματικές διαδικασίες: Θα προτείνει ως «μεταβατικό» πρόεδρο του κόμματος τον (πρόεδρο της Βουλής) Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκειμένου να διεξαχθεί συνέδριο που θα εκλέξει νέο πρόεδρο του κόμματος. 
 
Ο Βορίδης του οποίου το όνομα έχει ακουστεί ότι θα προταθεί για αρχηγός του κόμματος σε άτυπη ερώτηση δημοσιογράφων τόνισε ότι τα οποία θέματα θα τα δρομολογήσει ο  Πρόεδρος του κόμματος.

Δεν εγέρθη θέμα παραίτησης

Μάλιστα ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο  αυτό και  η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη. Σε διαδοχικά ερωτήματα των δημοσιογράφων που της ετέθησαν «για το αν είναι στις προθέσεις του απερχόμενου Πρωθυπουργού να  προχωρήσει σε παραίτηση από Πρόεδρος του κόμματος», επισήμανε ότι «δεν ηγέρθη τέτοιο θέμα».
 
Βέβαια τα μηνύματα που έρχονται εδώ στη Συγγρού σύμφωνα με πληροφορίες λένε ότι ήδη μεγαλοστελέχη του κόμματος πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.  
 
Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων η Μαρία Σπυράκη επισήμανε ότι ο Σαμαρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με  στελέχη του κόμματος αλλά και με τον επίτροπο της ΝΔ Δημήτρη  Ανβραμοπουλο.
 
Η αναφορά μας είπε είναι  τα πραγματικά αποτέλεσματα που δίνονται από την Singular τα οποία δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα προβάδισμα.  Ο Σαμαρας θα κάνει δηλώσεις  εφόσον έχει πιο σαφή αποτελέσματα από τον εκλογικό χάρτη στο Ζαπειο, ενώ εν ενθέτω χρόνο αναμένεται να συγχαρεί και τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί όπως είπε είναι θέμα διακριτικής ευγένειας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.