23/05/2019 01:16:55

Η γκρίνια φέρνει συνέδριο στη ΝΔ

Η γκρίνια φέρνει συνέδριο στη ΝΔ - Media

Το ναυάγιο προσπαθούν να χωνέψουν εκεί στη Συγγρού και να προχωρήσουν όπως όπως,  στην επόμενη μέρα… Από την μια ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε στο Ζάππειο χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και από την άλλη άρχισαν τα σενάρια που λένε ότι μεγαλοστελέχη τον πιέζουν ώστε να δρομολογήσει άμεσα τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Σε αυτή την περίπτωση θα προτείνει ως «μεταβατικό» πρόεδρο του κόμματος τον (πρόεδρο της Βουλής) Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκειμένου να διεξαχθεί συνέδριο που θα εκλέξει νέο πρόεδρο του κόμματος. 

  Ο Βορίδης πάντως  του οποίου το όνομα έχει ακουστεί ότι θα προταθεί για αρχηγός του κόμματος σε άτυπη ερώτηση δημοσιογράφων τόνισε ότι «τα οποία θέματα θα τα δρομολογήσει ο  Πρόεδρος του κόμματος».

Σε κάθε περίπτωση  εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το κόμμα  μετά την  ήττα, με τους κορυφαίους  της Νέας Δημοκρατίας να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

«Η σκληρή πόλωση του Χρύσανθου» μας κατέστρεψε, λένε στις ιδιωτικές τους συζητήσεις ουκ ολίγα στελέχη του κόμματος φωτογραφίζοντας τον Χ. Λαζαρίδη ως το βασικό υπεύθυνο του σκληρού ροκ που ακολούθησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, απωθώντας με τον τρόπο αυτό κεντρώους ψηφοφόρους 
Χαρακτηριστικές είναι και οι διαρροές από του γραμματέα της ΝΔ, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, που έλεγαν ότι «ο γραμματέας είχε εγκαίρως διαφωνήσει με την στρατηγική του φόβου, της οποίας υπέρμαχος ήταν ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ότι είχε προκρίνει την τακτική της θετικής προσέγγισης του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι πήγε καλά η εκστρατεία πόρτα-πόρτα των υποψηφίων».

Πέρα  όμως από  την γκρίνια που επικρατεί στην ΝΔ για τα επικοινωνιακά θέματα φαίνεται να είναι σε δύσκολη θέση και ο Σαμαράς αφού δεν είναι και λίγοι αυτοί που του ζητούν την παραίτηση του… Έχοντας όμως γνώση οι φύλακες- που λέει και η παροιμία - ο ίδιος έχει φροντίσει για τον εαυτό του, βάζοντας σε εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων δικούς του ανθρώπους , προκειμένου την επόμενη μέρα να «ελέγχει» τουλάχιστον την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.