search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:19
MENU CLOSE

Χωρίς συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά έγινε η τελετή «παράδοσης» του Μαξίμου (video)

26.01.2015 14:27
Χωρίς συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά έγινε η τελετή «παράδοσης» του Μαξίμου (video) - Media

Μέσω «αντιπροσώπων» έγινε, για πρώτη φορά, η «τελετή παραλαβής-παράδοσης», μια και το Μαξίμου «παραδόθηκε», χωρίς ενημέρωση, στον Αλέξη Τσίπρα από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα στη συνάντησή του με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Μέσω «αντιπροσώπων» έγινε, για πρώτη φορά, η «τελετή παραλαβής-παράδοσης», μια και το Μαξίμου «παραδόθηκε», χωρίς ενημέρωση και χωρίς επίσημη υποδοχή, στον Αλέξη Τσίπρα από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, στη συνάντησή του με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά από το 2004 που δεν έγινε συνάντηση μεταξύ απερχόμενου και νέου πρωθυπουργού, ούτε και παράδοση φακέλλων με εκκρεμότητες τις οποίες θα πρέπει να έχει υπόψιν του ο νέος πρωθυπουργός.

Στις 11 Μαρτίου 2004 ο Κ. Καραμανλής είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την αναλυτική και πλήρη ενημέρωση από τον Κ. Σημίτη, ο οποίος, μάλιστα, του παρέδωσε και συγκεκριμένους φακέλλους, με εκκρεμή ζητήματα.

Τον Οκτώβριο του 2009 η συνάντηση Κ. Καραμανλή – Γ. Παπανδρέου διήρκεσε 40 λεπτά, ενώ και ο Α. Σαμαράς ανέλαβε, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, το 2012.

Κουμουνδούρου: Πρωτόγνωρο το γεγονός
 
Από την Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρο το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή, ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικά την εκδοχή της ΝΔ.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.

N.Παππάς: Αναμέναμε να τηρηθεί η παράδοση
  
Την απουσία του πρωθυπουργού από την ανεπίσημη τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς και δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον ίδιο, σχολίασε ο διαυθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

"Δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Αυτή η παράδοση  έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργός που παρέδιδαν  την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους."

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:19