search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:55
MENU CLOSE

Βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας οι επιθέσεις τύπου «Charlie Ebdo»

26.01.2015 22:00
oldphotosparis-charlie-hebd_3158972c1422297145.jpg

«Και τώρα τι κάνουμε;» αναρωτιούνται στη Γαλλία και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της άγνοιάς τους. 

«Και τώρα τι κάνουμε;» αναρωτιούνται στη Γαλλία και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της άγνοιάς τους.

Ορισμένες δε από τις «λύσεις» που προτείνονται από τα κόμματα εξουσίας και μη, αρκούν για να πείσουν και τον λιγότερο υποψιασμένο ότι επιθέσεις όπως αυτή που έγινε κατά του «Charlie Hebdo», όχι μόνο είναι αναπόφευκτο να επαναληφθούν, αλλά, στην τελική, «συμφέρουν» κιόλας την εκάστοτε εξουσία.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν… Πέραν των πρώτων «απολύτως αναγκαίων» μέτρων που ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν οι γαλλικές αρχές και τα οποία σχετίζονται με την αύξηση των εξουσιών που δίνονται στις μυστικές υπηρεσίες επί παντός επιστητού, την ενίσχυση της παρακολούθησης του Ίντερνετ και τη διευκόλυνση ανάπτυξης του στρατού στις πόλεις, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ηγετικά στελέχη της συντηρητικής αντιπολίτευσης και (φυσικά) στελέχη του ολοένα και ισχυρότερου φασιστικού Εθνικού Μετώπου έχουν βγει στα τηλεοπτικά παράθυρα και αμολάνε τις «ιδέες» τους. Από αυτές ξεχωρίζουμε τις εξής «πολλά υποσχόμενες»:

Κράτος – χωροφύλακας

1 Φακέλωμα και παρακολούθηση ανηλίκων που θα έχουν μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη και μετά το τέλος του προγράμματος «αναμόρφωσης» μέσω της κατάργησης – επί της ουσίας – του συστήματος «δικαστικής προστασίας ανηλίκων» έτσι όπως αυτό λειτουργεί μέχρι σήμερα (την πρόταση στηρίζουν μέλη των «σοσιαλιστών» της κυβέρνησης και μέλη του αντιπολιτευόμενου UMP).

2  Άμεση τροποποίηση της Συνθήκης Σένγκεν για να αυξηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι (πρόταση του Νικολά Σαρκοζί που αναμένεται να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2017).

3 Διοργάνωση «δημοσίου διαλόγου» με γενικότερο θέμα τη «μετανάστευση», έτσι για να ξέρουμε τι λέμε (πρόταση του UMP και του Εθνικού Μετώπου).

4 Ανάπτυξη του στρατού – αντί της αστυνομίας – στα υποβαθμισμένα προάστια της χώρας (πρόταση UMP και Εθνικού Μετώπου).

5 Επαναφορά του νόμου περί «προσβολής του έθνους», που ίσχυσε το 1944 μετά τον Β’ Π.Π. για τους συνεργάτες των ναζί, προκειμένου να επιτρέπεται η αφαίρεση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων Γάλλων υπηκόων (πρόταση του Νικολά Σαρκοζί).

6 Δημιουργία ενός Patriot Act αλά γαλλικά και επαναλειτουργία του κολαστηρίου της Cayenne, στη γαλλική Γκουιγιάνα, για τη μεταφορά των «τρομοκρατών» – ένα γαλλικό Γκουαντάναμο δηλαδή (πρόταση της νεολαίας του UMP).

7 Κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων/βοηθημάτων στους γονείς των παιδιών που συλλαμβάνονται για οποιοδήποτε αδίκημα, που αρνούνται να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο ή που εμφανίζουν σημάδια «ριζοσπαστικοποίησης» (πρόταση υψηλόβαθμων στελεχών του UMP).

8 Αντικατάσταση του «τεκμηρίου αθωότητας» με το «τεκμήριο ενοχής» για όσους κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε τζιχάντ (πρόταση πρώην υπ. Εσωτερικών του UMP).

9 Δημιουργία «ειδικού καθεστώτος» για ορισμένες γειτονιές/κοινότητες/πόλεις που θα μπορούν να τεθούν υπό «κρατική επιτήρηση» (με αφαίρεση εξουσιών από την τοπική αυτοδιοίκηση) και αναδιανομή πληθυσμού, ούτως ώστε οι μουσουλμάνοι να μην ζουν ο ένας δίπλα στον άλλον (πρόταση του βουλευτή του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος Μάλεκ Μπουτίχ).

Άντε και καλή χώνεψη…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:55