24/04/2019 06:03:20
1.11.2009

Αναμονή και νευρικότητα στη Σοφοκλέους

Αναμονή και νευρικότητα στη Σοφοκλέους - Media

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου γλίτωσε κατά τα φαινόμενα την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά από την γενναία διόρθωση της οποία υπέστησαν κυρίως τα περιφερειακά χρηματιστήρια της Ευρώπης την ημέρα της εθνικής εορτής. Η Σοφοκλέους κατέγραψε βέβαια κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών συνοδευμένη από αυξημένη μεταβλητότητα και  εναλλαγές πρόσημων την επόμενη της 28ης αλλά η ανακοίνωση της αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο κατά 3.5% την βοήθησε να περιορίσει τις αρχικές απώλειες του 4.16% στο 1.56%

Αν και η γρήγορη μείωση των τιμών από τα υψηλά των 2.930 μονάδων μπορεί να οδηγήσει προσεχώς σε κάποιες ανοδικές διορθώσεις, εκτιμάται ότι είναι ακόμα νωρίς για να θεωρηθούν ελκυστικές οι αποτιμήσεις των βασικών τραπεζικών τίτλων. Επιπλέον, η έλλειψη εγχώριων καταλυτών και οι ανάγκες σε ρευστότητα για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank λειτουργούν ανασταλτικά στη διαφοροποίηση της αγοράς σε σχέση με το εξωτερικό, καθιστώντας ευάλωτη την αγορά στην προσφορά τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.