search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:09
MENU CLOSE

Πάγωμα μετεγγραφών μέχρι νεωτέρας

27.01.2015 18:23
Πάγωμα μετεγγραφών μέχρι νεωτέρας - Media

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι οι πρωτοετείς μετεγγραφόμενοι στις Αρχιτεκτονικές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ, καθώς το ΣτΕ αποφάσισε προσωρινό πάγωμα της μεταφοράς θέσης στις δύο σχολές.

 
Σε αναμμένα κάρβουνα είναι οι πρωτοετείς μετεγγραφόμενοι στις Αρχιτεκτονικές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ, καθώς το ΣτΕ αποφάσισε προσωρινό πάγωμα της μεταφοράς θέσης στις δύο σχολές.

Η κύρια προσφυγή θα συζητηθεί αρχές Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ, όμως όποια κι αν είναι η απόφαση, οι 150 περίπου φοιτητές, επιτυχόντες στις Πανελλήνιες, που βρέθηκαν εν μέσω της ακαδημαϊκής χρονιάς στον «αέρα», χάνουν το εξάμηνο. 
 
Η απόφαση του ΣτΕ αφορά και τις δύο υπουργικές αποφάσεις για μεταφορά θέσης πολύτεκνων, τρίτεκνων και ειδικών κατηγοριών αλλά και τους δικαιούχους των οικονομικών κριτηρίων. 
 
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η αύξηση των εγγραφών που θα γίνει λόγω των μετεγγραφών είναι «ικανή να προκαλέσει δυσλειτουργία» των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, «λόγω υπερβάσεως των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων τους και κυρίως υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου που παρέχουν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ήτοι βλάβη του δημοσίου συμφέροντος που θα είναι ανεπανόρθωτη σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της αιτήσεως ακυρώσεως».

Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ απέρριψε όλους τους αντίθετους ισχυρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:05