search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:20
MENU CLOSE

Συγγνώμη, λάθος! – Οι μετεωρολόγοι απολογούνται για το πολύ χιόνι που… δεν έπεσε στη Νέα Υόρκη

28.01.2015 05:59
Συγγνώμη, λάθος! - Οι μετεωρολόγοι απολογούνται για το πολύ χιόνι που… δεν έπεσε στη Νέα Υόρκη - Media

Πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο το χιόνι που έπεσε στη Νέα Υόρκη με τις αρχές να δικαιολογούνται για τα υπερβολικά μέτρα έκτακτης ανάγκης και τους μετεωρολόγους να ζητούν δημόσια συγγνώμη για την αποτυχημένη πρόβλεψη τους

Πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο το χιόνι που έπεσε στη Νέα Υόρκη με τις αρχές να δικαιολογούνται για τα υπερβολικά μέτρα έκτακτης ανάγκης και τους μετεωρολόγους να ζητούν δημόσια συγγνώμη για την αποτυχημένη πρόβλεψη τους
 
Ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εξέφρασε τη λύπη του για τη μη αξιοπιστία των προβλέψεων της υπηρεσίας του σχετικά με την ισχύ της χιονοθύελλας που έπληξε τη Νέα Υόρκη και η οποία είχε χαρακτηριστεί «ιστορική» λόγω του αναμενόμενου μεγέθους της.
 
«Πρέπει να διορθώσουμε αυτές τις αβεβαιότητες, έτσι ώστε οι διαχειριστές (οι αρχές) να μπορούν να εκτιμήσουν τον κίνδυνο και να αποφασίσουν αν θα δράσουν ή όχι», δήλωσε ο Λούι Ουτσελίνι, διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) επισημαίνοντας την πολυπλοκότητα των μοντέλων καιρού. Ο ίδιος είπε ότι η NWS «θα εξετάσει πολύ προσεκτικά το πρόβλημα» και θα αξιολογήσει την ανάγκη για «μια νέα προσέγγιση σε αυτό το είδος της καταιγίδας».
 
Αλλά το αφεντικό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τόνισε και τα πλεονεκτήματα της απόφασης για το κλείσιμο των συστημάτων μεταφοράς, των σχολείων των επιχειρήσεων και άλλων δραστηριοτήτων καθώς έτσι εξασφαλίστηκε η καλύτερη προετοιμασία για το "χειρότερο". «Με τις αποφάσεις αυτές (στο σύνολο της αμερικανικής βόρειας ακτής του Ατλαντικού ) είχαμε λιγότερους θανάτους που σχετίζονται με την καταιγίδα, λιγότερα τροχαία ατυχήματα και λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση από ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χειμερινής καταιγίδας », δήλωσε ο Ουτσελίνι. Είπε, επίσης, ότι εκτός από τη Νέα Υόρκη, σημαντικές ποσότητες χιονιού έπεσαν σε τμήματα του Κονέκτικατ (58 cm), στο ανατολικό Λόνγκ Άιλαντ βόρεια της Νέας Υόρκης (70 cm) και στη Μασαχουσέτη (81 cm).
 
Η πρόγνωση του καιρού χαρακτήριζε την χιονοθύελλα που θα έπληττε το Μανχάταν ως μία από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων δεκαετιών, καθώς το χιόνι θα έφτανε έως και το ένα μέτρο. Χιόνι έπεσε αλλά δεν ξεπέρασε τα 25 εκατοστά. Ένας άλλος μετεωρολόγος επίσης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι εξαπατήθηκαν από τον καιρό. «Ειλικρινά συγγνώμη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και πολύ περισσότερο από τους απλούς πολίτες» έγραψε στο Twitter ο Γκάρι Σατκόφκσι μετεωρολόγος του Νιου Τζέρσεϊ.
 
«Η καταιγίδα δεν ήταν τόσο κακή όσο είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι» παραδέχτηκε και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. Έμμεσες βολές κατά των μετεωρολόγων έριξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης για να δικαιολογηθεί για τα πολύ αυστηρά μέτρα έκτατης ανάγκης που πάρθηκαν. «Η δουλειά μου είναι να λαμβάνω αποφάσεις για την ασφάλεια. Με βάση τις πληροφορίες που είχα έπρεπε να λάβω αυτά τα έκτακτα μέτρα προφύλαξης» ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00