search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:15
MENU CLOSE

Αγωνία στην Ιαπωνία – Τελεσίγραφο 24 ωρών για τον όμηρο

28.01.2015 07:25
Αγωνία στην Ιαπωνία - Τελεσίγραφο 24 ωρών για τον όμηρο - Media

Τη βοήθεια της Ιορδανίας ζήτησε η Ιαπωνία για να πετύχει την απελευθέρωση του Κέντζι Γκότο, του δημοσιογράφου που κρατείται από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα του δίνει μόλις 24 ώρες ζωής.

Τη βοήθεια της Ιορδανίας ζήτησε η Ιαπωνία για να πετύχει την απελευθέρωση του Κέντζι Γκότο, του δημοσιογράφου που κρατείται από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα του δίνει μόλις 24 ώρες ζωής.
 
«Πείτε στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις στην Ιορδανία», ακούγεται να λέει η φωνή που αποδίδεται στον Γκότο και απευθύνεται στους πολίτες, ζητώντας τους να απελευθερωθεί η Ιρακινή Σατζίντα αλ Ρισάουι που αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή στην Ιορδανία. «Είναι η ζωή της για τη ζωή μου, τι δεν καταλαβαίνετε;» λέει. «Εκείνη είναι κρατούμενη επί δέκα χρόνια, εγώ μόλις για λίγους μήνες».
 
Η φωνή στο βίντεο λέει επίσης ότι ένας άλλος αιχμάλωτος του Ισλαμικού Κράτους, ο Ιορδανός πιλότος Μουάτ αλ Κασεσμπέ, έχει ακόμη λιγότερες ώρες ζωής εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, ανεβάζοντας έτσι τις πιέσεις προς την Ιορδανία. Ο πιλότος είχε πιαστεί αιχμάλωτος τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη στη Βορειοανατολική Συρία κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.
 
«Ο χρόνος είναι πλέον ελάχιστος», ακούγεται στο βίντεο όπου προβάλλεται η εικόνα του Γκότο να κρατά μία φωτογραφία του πιλότου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, ο οποίος κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησής του να ζητήσουν τη συνδρομή του Αμάν. Σύμφωνα με πληροφορίες ιαπωνικών ΜΜΕ, έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας για την ανταλλαγή της Ιρακινής που επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στην ιορδανική πρωτεύουσα με τους δύο κρατουμένους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:14