search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:54
MENU CLOSE

Πωλήσεις-ρεκόρ για την Apple – Σαρώνει το iPhone 6

28.01.2015 10:28
Πωλήσεις-ρεκόρ για την Apple – Σαρώνει το iPhone 6 - Media

Τα καλύτερα αποτελέσματα της ιστορίας της ανακοίνωσε η Apple για το τρίμηνο που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου.

Τα καλύτερα αποτελέσματα της ιστορίας της ανακοίνωσε η Apple για το τρίμηνο που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου, το πρώτο του οικονομικού της έτους και τελευταίο ημερολογιακά για το 2014, υπερβαίνοντας ακόμα και τις πιο ευοίωνες προβλέψεις των αναλυτών, ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 178 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ταυτόχρονα, στις 22 Νοεμβρίου η Apple απέστειλε την δισεκατομμυριοστή iOS συσκευή της– του λογισμικού, δηλαδή, για κινητά το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc και συμπεριλαμβάνει τα iPhone, iPad και iPod touch.
Η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 18 δισ. δολαρίων (σχεδόν 16 δισ ευρώ) για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, υψηλότερα δηλαδή από το προηγούμενο ρεκόρ των 15,9 δισ. δολαρίων που είχε καταγράψει η ExxonMobil το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την Standard and Poor's.
Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις-ρεκόρ του iPhone 6 –74,5 εκατομμύρια iPhones πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου–αλλά και στις πωλήσεις των υπολογιστών Mac και στο ρεκόρ πωλήσεων μέσω του App Store.
Οι πωλήσεις ωστόσο της ταμπλέτας iPad παρέμειναν απογοητευτικές σημειώνοντας πτώση 18% το 2014 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Συγκεκριμένα, ανά κατηγορία συσκευών, η Apple πούλησε στο τρίμηνο 74,5 εκατομμύρια iPhones, 21,4 εκατ iPads και 5,52 εκατ Macs (+14%).
Όπως δήλωσε στο BBC ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ, σε όλη τη διάρκεια του τριμήνου η Apple πουλούσε κατά μέσο όρο 34.000 iPhones την ώρα. "Η ζήτηση για το iPhone ήταν συγκλονιστική, ξεπερνώντας τις πιο υψηλές προσδοκίες μας", σχολίασε ο ίδιος.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, το iPhone υπολογίζεται ότι συνεισέφερε κατά 69% στον συνολικό τζίρο της Apple.
Οι πωλήσεις εκτός ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν πλέον το 65% των εσόδων της αμερικανικής εταιρείας. Ειδικότερα στην Ευρώπη τα έσοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 20%.
Εκεί, πάντως, που η Apple σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων ήταν στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας (συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν), όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 70%, φτάνοντας τα 16,1 δισ δολάρια με αποτέλεσμα η κινεζική αγορά να συνεισφέρει το 21,6% των εσόδων της Apple στο πρώτο τρίμηνο το οικονομικού της έτους.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:54