search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Σοκολατένιος κορμός με σαντιγί και μερέντα

28.01.2015 10:34

Γλυκό που παραμένει χρόνια στις προτιμήσεις μας. Ο κορμός περνάει από γενιά σε γενιά, με πολλούς τρόπους και αρκετές παραλλαγές.

Γλυκό που παραμένει χρόνια στις προτιμήσεις μας. Ο κορμός περνάει από γενιά σε γενιά, με πολλούς τρόπους και αρκετές παραλλαγές.

Υλικά:
 
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα στο μούλτι
2 φλιτζάνια γάλα
2 κουβερτούρες σπασμένες σε κομμάτια (για να λιώσουν πιο γρήγορα)
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. λικέρ
100 γρ. μερέντα
1 φάκελο Garni

Εκτέλεση
 
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα, το κακάο, το βούτυρο, το λικέρ και το ένα από τα δύο φλιτζάνια γάλα. Σε χαμηλή θερμοκρασία, αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί και να λιώσει, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
 
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
 
Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, απλώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε όμορφα ώστε να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο.
 
Με σπάτουλα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τη μερέντα.
 
Χτυπάμε τη garni με το υπόλοιπο γάλα και τη στρώνουμε πάνω απ’ τη μερέντα.
 
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε προσεκτικά το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ώστε να σφίξει και να κόβεται σε φέτες.
 
Tip: απλώνοντας την κάθε στρώση πάνω στη λαδόκολλα (μπισκότο-μερέντε-garni) καλό είναι να αφήνετε περιμετρικά 1 εκατοστό περιθώριο, ώστε να μην υπάρξει διαρροή κατά το τύλιγμα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54