search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:25
MENU CLOSE

Ν. Κοτζιάς: Ειρήνη στην Ουκρανία και αποφυγή ρήξης ΕΕ-Ρωσίας

29.01.2015 14:19
Ν. Κοτζιάς: Ελληνικά ΜΜΕ απηχούν τις απόψεις των ξένων - Media

«Η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία και, παράλληλα, για την αποφυγή μία ρήξης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας». Δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την Ουκρανία.

 
«Η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία και, παράλληλα, για την αποφυγή μία ρήξης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας». Δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενες αναφορές του ο Ν. Κοτζιάς είχε υποστηρίξει ότι ορισμένοι εταίροι μας παραβίασαν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστεί η νέα Κυβέρνηση.

«Αυτό το καταστήσαμε σαφές εξαρχής, δεν θα γίνει αποδεκτό» είπε ο N. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από την ενεργητική δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λάθος. Θέλουμε να είμαστε Έλληνες, πατριώτες, θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊστές, θέλουμε πάνω απ' όλα ένα Υπουργείο που θα τολμά να σκέφτεται διαφορετικά, που θα γυρίσει σελίδα και θα υπηρετήσει τις γενικότερες αγωνίες και προοπτικές του λαού μας».

«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη όταν εμποτίζει με την ελληνική εξωτερική πολιτική, τις σκέψεις της και τα συμφέροντά της, τους διεθνείς οργανισμούς, τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις, την ίδια την ΕΕ» είπε ο νέος υπουργός Εξωτερικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:24