search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:50
MENU CLOSE

Η Τζούλια Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί στο «Batkid»

31.01.2015 22:00
Η Τζούλια Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί στο «Batkid» - Media

Το ντοκιμαντέρ με τη συγκινητική ιστορία του πεντάχρονου Μάιλς Σκοτ που πάσχει από λευχαιμία και ευχήθηκε να γίνει Batman για μια μέρα και να σώσει από τους κακούς την πόλη του…

Το ντοκιμαντέρ με τη συγκινητική ιστορία του πεντάχρονου Μάιλς Σκοτ που πάσχει από λευχαιμία και ευχήθηκε να γίνει Batman για μια μέρα και να σώσει από τους κακούς την πόλη του, το Σαν Φρανσίσκο, παρουσιάστηκε στο Slamdance Festival 2015 από τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα Ντάνα Νάκμαν, με τίτλο «Batkid Begins».

Τώρα, η Τζούλια Ρόμπερτς μεταφέρει ξανά την ιστορία του στη μεγάλη οθόνη ως παραγωγός αλλά και ως πρωταγωνίστρια. Τον Νοέμβριο του 2013, το ίδρυμα «Make A Wish» που πραγματοποιεί επιθυμίες μικρών παιδιών με θανάσιμες ασθένειες συνεργάστηκε με την τοπική κυβέρνηση ώστε να πραγματοποιήσουν την τελευταία επιθυμία του μικρού Μάιλς να «σώσει» την πόλη. Την ημέρα εκείνη 25.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν μαζί του, κερδίζοντας ακόμα και την προσοχή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αλλά και του χολιγουντιανού Batman, Μπεν Άφλεκ.

Σε δημοπρασία το σημειωματάριο του Άλαν Τούρινγκ

Ένα άγνωστο και σπάνιο χειρόγραφο σημειωματάριο του ιδιοφυούς μαθηματικού και κρυπτογράφου Άλαν Τούρινγκ (1912-1954), 56 σελίδων, βγαίνει σε δημοπρασία τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη και αναμένεται η τιμή πώλησής του να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο λίρες. Το σημειωματάριο χρονολογείται στο 1942, κατά τη θητεία του Βρετανού Τούρινγκ στο Μπλέτσλεϊ Παρκ, όπου στεγαζόταν η βασικότερη βρετανική υπηρεσία αποκρυπτογράφησης στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Άλαν Τούρινγκ είχε καταφέρει να καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων αποκωδικοποιώντας τη γερμανική κρυπτομηχανή Enigma, μέσω της οποίας κρυπτογραφούνταν όλες οι επικοινωνίες του γερμανικού Ράιχ. Η ιστορία του ενέπνευσε τον Ρόμπερτ Χάρις για το μυθιστόρημα «Κωδικός: Αίνιγμα», το οποίο έγινε ταινία με τίτλο «Το Παιχνίδι της Μίμησης» από τον Μόρτεν Τίλντουμ, με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, και βρίσκεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Μπιλ Κλίντον «βάζει χέρι» στον Σκορσέζε

Στο «ψυγείο» μπαίνει το ντοκιμαντέρ του διάσημου σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε για τη ζωή του Μπιλ Κλίντον λόγω… διαφωνιών. Σύμφωνα με τους «New York Times», ο Μπιλ Κλίντον διεκδικεί περισσότερο έλεγχο στην τελική παραγωγή του ντοκιμαντέρ, το οποίο βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο. Οι λόγοι της αναστολής της παραγωγής δεν επιβεβαιώνονται ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κλίντον, Ματ ΜακΚίνα, δήλωσε πως είναι ανακριβείς οι λόγοι που επικαλούνται τα διάφορα δημοσιεύματα για την αναστολή του επικείμενου ντοκιμαντέρ. Ενώ εκπρόσωπος του HBO δήλωσε ότι το ντοκιμαντέρ δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ. Ο Σκορσέζε κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία «Ο Πληροφοριοδότης» (2007), με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο ντι Κάπριο και Ματ Ντέιμον.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:50