13/12/2019 07:44:09

Κοριέρε Ντέλα Σέρα: «Η Ιταλία είναι πρόθυμη να περιορίσει τη λιτότητα»

Κοριέρε Ντέλα Σέρα: «Η Ιταλία είναι πρόθυμη να περιορίσει τη λιτότητα» - Media

 «Η Ιταλία είναι πρόθυμη να περιορίσει τη λιτότητα. Στο θέμα του χρέους», αναφέρει σε άρθρο της η «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», σημειώνοντας ότι  «η ελληνική κυβέρνηση θα βρει, την ερχόμενα εβδομάδα στη Ρώμη, ευήκοα ώτα σε ό,τι αφορά το αίτημα ελάφρυνσης του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων, το οποίο έχει επιβληθεί ως αντάλλαγμα για τις βοήθειες που έχουν χορηγηθεί στην Αθήνα».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μάριο Σενσίνι, «όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ, με μόνη εξαίρεση ίσως, τη Γερμανία, ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος την Τρίτη θα υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος την ίδια ημέρα θα δει το Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη, είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον, τις θυσίες που έχουν επιβληθεί, έναντι των 300 δισ. ευρώ που έλαβε από τη διεθνή κοινότητα».
Η εφημερίδα προσθέτει ότι «υπάρχει κατά συνέπεια, πλήρης διάθεση να μετριαστεί η λιτότητα, η οποία έχει αποδυναμώσει την οικονομική ανάκαμψη και υπό το φως της ελληνικής ψήφου, δείχνει ότι είναι μη αποδοτική και πολιτικά».
Η «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» θεωρεί παράλληλα, ότι δεν θα υπάρξει άνοιγμα της Ρώμης ως προς τη δυνατότητα περικοπής του χρέους και υπενθυμίζει ότι «η Ιταλία είναι ο τρίτος δανειστής της Ελλάδας, στην οποία έχει καταβάλει 35,4 δισ. ευρώ, ενώ η Γαλλία είναι ο δεύτερος με 46 δισ. ευρώ και η Γερμανία ο πρώτος πιστωτής, έχοντας δανείσει 60 δισ. ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στη Ρώμη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.