search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:57
MENU CLOSE

Μπαλτάκος: Η ΝΔ είναι κεντρώο κόμμα – Πιο κέντρο πεθαίνεις!

30.01.2015 11:13
Μπαλτάκος: Η ΝΔ είναι κεντρώο κόμμα - Πιο κέντρο πεθαίνεις! - Media

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ είναι ένα κεντρώο κόμμα εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος. «Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί στο Κέντρο, δεν μπορεί. Πιο Κέντρο, δεν γίνεται. Πεθαίνεις!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 
Την εκτίμηση ότι η ΝΔ είναι ένα κεντρώο κόμμα εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος. «Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί στο Κέντρο, δεν μπορεί. Πιο Κέντρο, δεν γίνεται. Πεθαίνεις!» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Σε συνέντευξή του στο Βήμα FM ο Τάκης Μπαλτάκος αρνήθηκε ότι η ΝΔ πρέπει να στραφεί προς το πολιτικό κέντρο. «Αυτές είναι πολιτικές αναλύσεις με τις οποίες ούτε γι’ αστείο δεν συμφωνώ. Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί στο Κέντρο, δεν μπορεί. Πιο Κέντρο, δεν γίνεται. Πεθαίνεις! Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί προς το Κέντρο – στο οποίο ήδη βρίσκεται – θα καταδικαστεί μονίμως, όχι πρόσκαιρα. Θα παίζει στη Β’ πολιτική Εθνική» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο Τ. Μπαλτάκος επιτέθηκε στους ψηφοφόρους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, «επειδή ήταν εκδικητικοί» είπε και πρόσθεσε ότι «το Κέντρο είναι κατάσταση και όχι ιδεολογία. Είναι μια διαχείριση εξουσίας. Αυτοί που λένε ότι είναι «κεντρώοι», δεν έχουν καμία ιδεολογική υπόφυση. Αν η Ν.Δ. ήταν κεντροδεξιό κόμμα, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα είχε τότε δεξιά της ένα 12%. Όπως δεν είχε ποτέ του ο Καραμανλής. Υπήρξε ποτέ δυνατότητα να έχει ο Καραμανλής δεξιά του 12%; Και γιατί να στραφεί στο Κέντρο; Να την κάνουμε τι; Να γίνει το 12%, 15%; Αυτό έλεγα από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσω να το λέω, μέχρι να γίνει αντιληπτό από τη Ν.Δ. ότι πρέπει να ξαναγίνει κεντροδεξιό και όχι μόνο κεντρώο κόμμα».
 
Για τη δημιουργία κόμματος ανέφερε ότι «δεν εξήγγειλα τίποτα. Απλώς είπα ότι αν προχωρήσει αυτό το κόμμα, θα έχει αυτή την ονομασία. Δεν προχώρησα, όμως. Τώρα, μετά από τις εκλογές, και όταν κάτσει λίγο ο χρόνος, θα ξαναγίνουν συζητήσεις, διότι δεν μπορεί η Ν.Δ. να έχει δεξιά της κόμματα, με τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει και να συνεργαστεί και δεν υπάρχει κανένας διάλογος. Εκείνο που έλεγα και συνεχίζω να λέω είναι ότι η Ν.Δ. οπισθοχωρεί σε ένα κεντρώο κόμμα, ενώ η Ελλάδα είναι απαραίτητο να έχει ένα δεξιό κόμμα. Κανονικό δεξιό κόμμα, όπως οι Ιταλοί έχουν τους Χριστιανοδημοκράτες» υποστήριξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55