search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:08
MENU CLOSE

Γ. Βαρουφάκης στο BBC: Συζήτηση με τους θεσμικούς εταίρους και όχι με υπαλλήλους (Video)

31.01.2015 08:33
Γ. Βαρουφάκης στο BBC: Συζήτηση με τους θεσμικούς εταίρους και όχι με υπαλλήλους (Video) - Media

Η Ελλάδα θέλει να συζητήσει απευθείας με τους εταίρους της δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε μια ιδιαίτερα έντονη συνέντευξη του στην εκπομπή News Night του BBC Two, τονίζοντας, χαρακτηριστικά, ότι το ερώτημα δεν είναι ποιος θα κάνει πίσω.

Η Ελλάδα θέλει να συζητήσει απευθείας με τους εταίρους της δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή News Night του BBC Two, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το ερώτημα δεν είναι ποιος θα κάνει πίσω.
 
Σύμφωνα με το imerisia.gr, στην εσφαλμένη μετάφραση και αποδοση απο το ρεπορτάζ των όσων ο ίδιος είπε απέδωσε την εντύπωση που δημιουργήθηκε όσον αφορά το επεισόδιο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή Newsnight του BBC2. Μάλιστα κατά την διάρκεια της συνέντευξης δεν έλειψε η ένταση με τον υπουργό Οικονομικών να φτάνει στο σημείο να ζητήσει από την οικοδέσποινα Emily Maitlis να σταματήσει να τον διακόπτει «αγενώς». 

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ αλλά η τρόικα έχει δύο επίπεδα: το ένα το θεσμικό με το οποίο είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε και το δεύτερο των υπαλλήλων που είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχω τίποτα μαζί τους αλλά ζητούσαν την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχοντας αριθμούς για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που δεν παράγει αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. 
 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα και το Eurogroup έχουν «αμοιβαίο συμφέρον» την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εντός της Ευρωζώνης. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Αθήνα δεν θα κινηθεί μονομερώς σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες αναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας διάσωσης.
 
Ερωτηθείς για το εάν εμπιστεύεται τη Γερμανία ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απάντησε «ναι την εμπιστεύομαι».
 
Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι θέλουμε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η ιδιωτικοποίηση που αφορά την Cosco, έχει την πλήρη στήριξη μου, αν και οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία σήμερα μοιάζουν με ξεπούλημα και τα κέρδη έχουν πάει στη μαύρη τρύπα της αποπληρωμής χρέους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:08