search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:48
MENU CLOSE

Σωτήρης Χατζάκης

12.09.2010 14:14
Σωτήρης Χατζάκης  - Media

Ως το 2013 θα παραμείνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας ο Σωτήρης Χατζάκης, ύστερα από την ανανέωση της θητείας του από τον υπουργό Πολιτισμού την περασμένη Πέμπτη.

Αναμενόμενη ανανέωση

Ως το 2013 θα παραμείνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας ο Σωτήρης Χατζάκης, ύστερα από την ανανέωση της θητείας του από τον υπουργό Πολιτισμού την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, η ψήφος εμπιστοσύνης επηρεάστηκε μεταξύ άλλων και από την «ορθολογική διαχείριση των πόρων», από πλευράς του καλλιτεχνικού διευθυντή. Άσσοι στο μανίκι του στάθηκαν οι ολίγον ανορθολογικοί «Αχαρνής» που ο ίδιος σκηνοθέτησε για την Επίδαυρο και οι οποίοι τον έβγαλαν, εμπορικώς, ασπροπρόσωπο. Με τίμημα να χάσει τη δική του ευθυβολία το κείμενο του Αριστοφάνη, ισχυρίστηκαν ορισμένοι, εφόσον εμπλουτίστηκε με πικάντικες αναφορές στα σύγχρονα ευτράπελα. Ξένισε και ο Κραουνάκης, που υποδύθηκε το ρόλο του Δικαιόπολι. Για κάποιους άλλους, όμως, ο ταλαντούχος και πληθωρικός συνθέτης δικαιώνει απόλυτα την αποφασιστικότητα του ήρωα και την καταφυγή στην ουτοπία. Και επιπλέον, οι ίδιοι θα υπογράμμιζαν τη βαθιά συγγένεια μεταξύ της καταγγελτικής, αριστοφανικής ποίησης και της παραδοσιακής επιθεώρησης. Εν τέλει, σε μια δημοκρατία ο λαός αποφασίζει (όχι όσοι διεκδικούν τα υψίπεδα της διανόησης). Αυτό το γνώριζε καλά ο αριστοκρατικός Αριστοφάνης. Αυτή τη φορά πάντως δεν υπήρχε χώρος για σάτιρα. Πρόκειται για μία από εκείνες τις σπάνιες συγκυρίες σύμπνοιας ανάμεσα στην πολιτική και τον λαό. Αμφότεροι ψήφισαν Σωτήρη Χατζάκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:48