search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Γύρω γύρω πόλη…

12.09.2010 14:19
Γύρω γύρω πόλη… - Media

9 Σεπτεμβρίου.  Κάτι οι U2, κάτι οι περιοδεύοντες θίασοι που καταφθάνουν στην πρωτεύουσα μετά την καθιερωμένη και συμφέρουσα «γύρα» στην περιφέρεια, πήρε να ζωντανεύει η Αθήνα, καλλιτεχνικά. Ο Οκτώβριος θα ξεκινήσει δειλά δειλά με επαναλήψεις, και τα «πρωτάκια» καλά θα κάνουν να μπουν στην αρένα αποφασισμένα και δυνατά.  Ως Νίντζα στη νέα σεζόν.

* 9 Σεπτεμβρίου. * Κάτι οι U2, κάτι οι περιοδεύοντες θίασοι που καταφθάνουν στην πρωτεύουσα μετά την καθιερωμένη και συμφέρουσα «γύρα» στην περιφέρεια, πήρε να ζωντανεύει η Αθήνα, καλλιτεχνικά. * Ο Οκτώβριος θα ξεκινήσει δειλά δειλά με επαναλήψεις, και τα «πρωτάκια» καλά θα κάνουν να μπουν στην αρένα αποφασισμένα και δυνατά. * Ως Νίντζα στη νέα σεζόν. * Δεν γίνεται αλλιώς. * Δεν θέλει παρατηρητές η εποχή. * Μαχητές θέλει. * Δεν πήγα στους U2. * Άκουγα τόσους άσχετους που «καμάρωναν» επειδή θα πήγαιναν που… ξενέρωσα. * Ένας χρήστης του facebook έγραψε μετά τη συναυλία: «Πίνω για να ξεχάσω τον Μπόνο»! * Πολύ λούσο, έμαθα, 12ποντα, κομμωτήρια, μακό με στρας… * Στους VIP, φυσικά! * Μα χτες στην Πέγκυ, σήμερα στον Μπόνο! * Λοιπόν, εγώ αυτές τις δημοκρατικότητες ποτέ δεν τις υποστήριξα. * Άλλωστε δεν μπορώ να τις καταλάβω. * Σαφώς η μουσική έχει να κάνει με τη διάθεσή σου, αλλά πόσο ευέλικτη πια είναι αυτή η διάθεση; * Κάπως πρέπει να υπάρχει μια δικλείδα ασφαλείας. Μέχρι πού αντέχεις ν’ ακούς; * Και, φυσικά, μέχρι πού αντέχεις να βλέπεις. * Στην τηλεόραση φέτος, λίγα θα μπορείς να δεις. * Οι κινηματογραφικές αίθουσες μάς περιμένουν. * Πλούσια προβλέπεται η σεζόν από επιλογές. * Περισσότερες από 200 είναι οι ξένες ταινίες και κάπου 30 οι ελληνικές. * Χώρια οι επανεκδόσεις. * Ποπ κορν να υπάρχει… * Τελικά, μόνο η μουσική βαδίζει με πατερίτσες. * Οι υπόλοιπες τέχνες, προσαρμόστηκαν στη νέα εποχή, έχουν ενδιαφέρουσες δυνάμεις να συστήσουν… Κάτι κινείται. * Στη μουσική, την άλλοτε κραταιά, λίγα πράγματα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. * Κι ό,τι καλό, προέρχεται μόνο από το internet ή τις μικρές εναλλακτικές εταιρείες. * Χωρίς μια μεγάλη δύναμη που να τα στηρίζει και να τα προωθεί. * Το τραγούδι δεν έχει συμμάχους πλέον. * Ούτε καν το ραδιόφωνο που υπήρξε ο «μέγας υποστηρικτής». * Το play list, που εξαπλώνεται άρδην, συγκεκριμένο ήχο μόνο υποστηρίζει. * Η τηλεόραση, μέχρι να καταλάβει πως δεν είναι πλέον ζητούμενα πρόσωπα η Βανδή και η Βίσση θα έχουν… συνταξιοδοτηθεί. * Η τηλεόραση, οι άνθρωποί της δηλαδή, αρνείται να δει πέρα από τα πατημένα γαρύφαλλα μιας παρακμιακής πίστας. * Οι άνθρωποί της δεν πήγαν ποτέ, από περιέργεια έστω, να ακούσουν τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και να δουν το πλήθος που τον χειροκροτεί. Ούτε ξέρουν τι σημαίνει Μάλαμας, Αλκίνοος, Δεληβοριάς, Φριντζήλα… * Κάτι άκουσαν για μια… Μόνικα αλλά ποιος την ξέρει τώρα αυτήν… * Αυτή τη στιγμή νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις έχουν βγει μπροστά και «απειλούν», ανοιχτά, παρωχημένες αισθητικές και νοοτροπίες. * Κάποιοι έχουν φοβηθεί πολύ. * Κανείς απ’ τους «μεγάλους» δεν έμαθε να δίνει χώρο και ευκαιρίες. * Η καρέκλα είναι μεγάλη πληγή. * Έχω όμως την αίσθηση πως φέτος το χειμώνα πολλά πράγματα στο χώρο του θεάματος θ’ αλλάξουν. * Αν αγαπάμε την Τέχνη πρέπει να είμαστε εκεί να δούμε τις αλλαγές.

Άννα Βλαβιανού

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:06