search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:57
MENU CLOSE

WSJ: Η επίσκεψη Τσίπρα στις Βρυξέλλες το πιο ενδιαφέρον γεγονός

02.02.2015 06:27
WSJ: Η επίσκεψη Τσίπρα στις Βρυξέλλες το πιο ενδιαφέρον γεγονός - Media

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να είναι και πάλι αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η επίσκεψη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, «θα είναι ενδεχομένως το πιο ενδιαφέρον γεγονός» σημειώνει η εφημερίδα.  

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να είναι και πάλι αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
 
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, «θα είναι ενδεχομένως το πιο ενδιαφέρον γεγονός». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται επίσης αυτή την εβδομάδα, όπως σημειώνεται, να μεταβεί στη Ρώμη και το Παρίσι, όπου θα παρουσιάσει τα επιχειρήματά του κατά της λιτότητας και «είναι πιθανό να κερδίσει συμπάθεια» στις θέσεις του από τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Το Βερολίνο «δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα (των επισκέψεων) του» και όπως επισημαίνεται, εάν δεν γίνει αυτό (επίσκεψη στο Βερολίνο), μια πρώτη συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Α. Τσίπρα «φαίνεται πιθανή κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις 12 Φεβρουαρίου» και ότι «πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα».
 
«Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα στη μάχη για το χρέος»
 
«Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα στη μάχη για το χρέος» τονίζεται σε άλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας αναφερόμενο στις συνομιλίες που είχε στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.
 
Όπως επισημαίνεται «η συμπάθεια του Παρισιού στην Αθήνα προσθέτει πίεση στο Βερολίνο για επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών όρων του πακέτου διάσωσης».
 
Μεταξύ άλλων, καταγράφονται σημεία των δηλώσεων των δυο υπουργών, σημειώνοντας ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «νέο συμβόλαιο» με την Ευρώπη, υποστηρίζοντας το αίτημα της κυβέρνησης της Αθήνας, υπό την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στο δημοσίευμα γίνεται, επίσης, αναφορά στα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την Ελλάδα, σε συνέντευξή του στο CNN και ότι η χώρα χρειάζεται μια «στρατηγική ανάπτυξης».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:57