23/03/2019 20:58:55

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αναλαμβάνει το ΤΧΣ

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αναλαμβάνει το ΤΧΣ - Media

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην ευρωβουλευτής, υπουργός του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, φαίνεται πως θα αναλάβει την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
 
Μετά το ΤΑΙΠΕΔ, που μετονομάζεται σε Ταμείο Κρατικής Περιουσίας εξελίξεις αναμένονται και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον οικονομολόγο Παναγιώτη Ρουμελιώτη να αναλαμβάνει ευθύνες στον φορέα. Τα μέλη του ΤΧΣ, διορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ανάκλησής τους, από τον ίδιο.
 
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, συμμετείχε από το 1978 στο οικονομικό επιτελείο του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ έχει διατελέσει γγ του Υπουργείου Συντονισμού, υφυπουργός στο ίδιο Υπουργείο, υφυπουργός Οικονομικών, υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Υπουργός Εμπορίου και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέγεται ευρωβουλευτής και ένα μήνα αργότερα η ελληνική Βουλή τον παραπέμπει για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η Ευρωβουλή αρνείται να άρη την ασυλία του και τελικώς δεν δικάζεται με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.
 
Από τον Μάρτη του 2010 μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2011 διετέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έκτοτε είναι αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, έχοντας όμως υποβάλλει ήδη την παραίτησή του.

Πηγή: thetoc.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.