search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:34
MENU CLOSE

Πιπιλή: Φταίει ο καταστροφικός ανασχηματισμός – Μπατάραμε προς την ακροδεξιά

02.02.2015 10:47
Πιπιλή: Φταίει ο καταστροφικός ανασχηματισμός – Μπατάραμε προς την ακροδεξιά - Media

Η Φωτεινή Πιπιλή σε συνέντευξή της χαρακτήρισε «καταστροφικό» τον ανασχηματικό του Ιουνίου, δήλωσε ότι η ΝΔ «μπάταρε προς την ακροδεξιά», ενώ κάλεσε «η ΝΔ να στραφεί άμεσα προς το μεσαίο χώρο» που είχε κερδίσει ο Καραμανλής, αλλιώς θα γίνει «ένα ωραίο, μικρό κόμμα».

 
Η Φωτεινή Πιπιλή σε συνέντευξή της χαρακτήρισε «καταστροφικό τον ανασχηματικό του Ιουνίου», δήλωσε ότι η ΝΔ «μπάταρε προς την ακροδεξιά», ενώ κάλεσε «η ΝΔ να στραφεί άμεσα προς το μεσαίο χώρο» που είχε κερδίσει ο Καραμανλής, αλλιώς θα γίνει «ένα ωραίο, μικρό κόμμα».
 
Για τα εκλογικά αποτελέσματα και την ήττα της ΝΔ, η Φωτεινή Πιπιλή σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ FM, τόνισε «Πρωτίστως οφείλεται η συντριπτική ήττα στον καταστροφικό ανασχηματισμό του Ιουνίου. Εν συνεχεία, ενώ τότε είχαμε διαφορά μόνο 3-3,5% λόγω ευρωεκλογών, αντί να κάνουμε μια πολιτική που να μειώσει τη διαφορά ή ακόμη και να την ξεπεράσει – πάντως όχι στροφή στη λαϊκή Δεξιά και όχι μόνο μεταρρυθμίσεις, αλλά απομάκρυνση της πολιτικής του γούτσου-γούτσου με την ακροδεξιά και τους ΑΝΕΛ, διότι τελικά μπατάραμε προς την ακροδεξιά, ενώ ο χώρος μας ήταν αυτός που κάλυψε το Ποτάμι, με δικούς μας ψηφοφόρους.»
 
Όσο για το αν έχει ευθύνες η ηγεσία του κόμματος, η πρώην βουλευτής, ξεκαθαρίζει: «Βεβαίως και έχει. Εγώ, αν ήμουν Σαμαράς, μέσα σ’ αυτό το άθλιο επικοινωνιακό κλίμα, το πρώτο που θα έκανα αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας νεοδημοκρατικής ομάδας, θα ήταν να έχω απολύσει όλους αυτούς που με οδήγησαν σ’ αυτή την κακορίζικη, κίτσικη και αντιαισθητική διαφημιστική καμπάνια. Αν η Ν.Δ. δεν ξαναβρεί τις αυθεντικές ρίζες της διακήρυξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αν δεν στραφεί σ’ αυτό που πέτυχε ο Κώστας Καραμανλής, με το μεσαίο χώρο…»
 
Η Φωτεινή Πιπιλή, δεν δίστασε μάλιστα να εξάρει το άνοιγμα που είχε πετύχει η ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, στο «μεσαίο χώρο» και δηλώνει πως αν το κόμμα δεν γυρίσει εκεί, θα γίνει «ένα ωραίο, μικρό κόμμα». «Εμείς, είχαμε το παράδειγμα και την επιτυχία του Κώστα Καραμανλή, με το μεσαίο χώρο, και ενώ το ξέραμε, πήγαμε γιατί κάποιοι επέμεναν ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ξαναέλθουν από την άκρα Δεξιά. Κασσήδες και Τζαμτζήδες πήγαν με τον ΕΝΦΙΑ και χάσαμε τη μεσαία τάξη λόγω των αγροτών; Ξέρετε πόσο πήγαν οι αγρότες στον ΣΥΡΙΖΑ; 38%! Άρα, είτε θα συνέλθουμε στη Ν.Δ. είτε θα γίνουμε ένα ωραίο, μικρό κόμμα. Όμως, να αναγνωρίσουμε κάτι: 30% προσέγγισε η Ν.Δ., που με την οικονομική πολιτική θα μπορούσε να έχει πάει και στο 15%.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33