search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:35
MENU CLOSE

Ο Μπένεκτιτ Κάμπερμπατς ζητά να δοθεί χάρη σε 49.000 γκέι άντρες

02.02.2015 12:01
Ο Μπένεκτιτ Κάμπερμπατς ζητά να δοθεί χάρη σε 49.000 γκέι άντρες - Media

Την επιστολή έχουν υπογράψει και μέλη της οικογένειας του μαθηματικού Άλαν Τιούρινγκ, ο οποίος έσπασε τον γερμανικό κώδικα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά υποβλήθηκε σε χημική στείρωση

Ο υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία ως Άλαν Τιούρινγκ στο «Παιχνίδι της μίμησης» υπογράφει ανοιχτή επιστολή προς την βρετανική κυβέρνηση που ζητά να δώσει χάρη σε 49.000 γκέι άντρες που διώχθηκαν δικαστικά. Στους υπογράφοντας βρίσκουμε και τον σκηνοθέτη Στίβεν Φράι.

Στην επιστολή, που δημοσιεύεται στον Γκάρντιαν, διαβάζουμε «οι  ομοφοβικοί νόμοι του Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν ανυπόφορες τις ζωές των ομοφυλοφίλων και των αμφισεξουαλικών αντρών». Επίσης, οι υπογράφοντες καλούν τους «νέους ηγέτες του σήμερα, όπως τον Δούκα και την Δούκισσα του Κέιμπριτζ να αναγνωρίσουν το στίγμα στην ιστορία και και να μην επιτρέψουν να υπάρχει ακόμα».

Την επιστολή έχουν υπογράψει και μέλη της οικογένειας του μαθηματικού Άλαν Τιούρινγκ, ο οποίος έσπασε τον γερμανικό κώδικα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά υποβλήθηκε σε χημική στείρωση. Γεγονός που τον οδήγησε στην αυτοκτονία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:35