search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:52
MENU CLOSE

Σε ρόλο μεσολαβητή ο Ομπάμα – Στέλνει συμβούλους στην Αθήνα

02.02.2015 19:11
Σε ρόλο μεσολαβητή ο Ομπάμα - Στέλνει συμβούλους στην Αθήνα - Media

Κλιμάκιο συμβούλων στέλνει ο Ομπάμα στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Κλιμάκιο συμβούλων στέλνει ο Ομπάμα στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Η αποστολή θα αποτελείται από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση της κρίσης χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού. Η επίσκεψη των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αποφασίστηκε μετά από «συνεννόηση» με το Λευκό Οίκο. 
 
Σύμφωνα με όσα έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου η ομάδα αυτή θα αναλάβει τη μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της. 

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επαφές και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
 
Στο μεταξύ, το θέμα της Ελλάδας και η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη αναμένεται να συζητηθεί και στην επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με την Γερμανίδα Καγκελάριο, 'Αγγελα Μέρκελ, στο Λευκό Οίκο, την επόμενη εβδομάδα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:51