search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:07
MENU CLOSE

Βραδιά αφιερωμένη στον Αλέκο Φασιανό στη Δημοτική Πινακοθήκη στην Πειραιώς (photos)

03.02.2015 13:12
Βραδιά αφιερωμένη στον Αλέκο Φασιανό στη Δημοτική Πινακοθήκη στην Πειραιώς (photos) - Media

Μία μοναδική και ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό και τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη είχε το κοινό που παρευρέθηκε στην πρώτη παράλληλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη στην Πειραιώς.

 

Μία μοναδική και ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό και τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη είχε το κοινό που παρευρέθηκε στην πρώτη παράλληλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη στην Πειραιώς, παρουσία του Προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστου Τεντόμα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Αλέκο Φασιανό, προβλήθηκε η σπονδυλωτή ταινία ντοκιμαντέρ της σειράς ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ “Αλέκος Φασιανός στην παλιά γειτονιά | Ζωγραφίζοντας για το θέατρο | Περίπατος στη Βάρη” σε έρευνα και σκηνοθεσία του Λάκη Παπαστάθη, ενώ αμέσως μετά το κοινό είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον ζωγράφο και τον σκηνοθέτη. Επίσης, οι επιμελητές της έκθεσης Κάλλη Πετροχείλου και Γιάννης Κολοκοτρώνης ξενάγησαν τους παρευρισκόμενους στο μοναδικό αυτό αφιέρωμα στους καλλιτέχνες που αγάπησαν και απαθανάτισαν με την τέχνη τους γωνιές και στιγμιότυπα, ανθρώπους, μνημεία και ιδέες μιας από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης.

Αρχική ιδέα της εκδήλωσης είναι η Αθήνα ως πηγή έμπνευσης διαφορετικών μορφών τέχνης. Μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη δημιουργική διαδρομή ενός ζωγράφου μέσα από τη σχέση του με την πόλη και τους ανθρώπους της;

Χρήστος Τεντόμας και Αλέκος Φασιανός

Χρήστος Τεντόμας, Αλέκος Φασιανός και Λάκης Παπαστάθης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:03