search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:46
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος

03.02.2015 14:59
Βαρουφάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος - Media

«Οδικό χάρτη» για τα επόμενα χρόνια, αλλά ζητήματα που αφορούν το χρέος συζήτησαν στη Ρώμη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με τον Ιταλό ομόλογό του Κάρλο Πάντοαν, σε μία εξαιρετικά χρήσιμη, όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση.

 
«Οδικό χάρτη» για τα επόμενα χρόνια, αλλά ζητήματα που αφορούν το χρέος συζήτησαν στη Ρώμη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με τον Ιταλό ομόλογό του Κάρλο Πάντοαν, σε μία εξαιρετικά χρήσιμη, όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι συζητήθηκαν πέραν του οδικού χάρτη τα θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε ότι  «θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος για να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση».
 
Σημασία, είπε, έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη, χωρίς να δημιουργούνται πλέον κακοήθειες.
 
Ο υπουργός Οικονομικών, τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.

 
Συμφωνία – γέφυρα μέχρι να κλείσει η διαπραγμάτευση
 

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε σε Ιταλούς δημοσιογράφους πως «είναι εφικτό να δούμε το τέλος της ελληνικής κρίσης από τον Ιούνιο. Μπορούμε να το κάνουμε».

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια συμφωνία-γέφυρα που θα δώσει χρόνο, όπως έναν μήνα ή έξι εβδομάδες, μετά τα τέλη Φεβρουαρίου, για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία με τους εταίρους ώς τον Ιούνιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:45