search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:02
MENU CLOSE

Φονική σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη

04.02.2015 06:04
Φονική σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη - Media

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν–οι 10 σοβαρά– στη Νέα Υόρκη όταν ένα κατάμεστο επιβατικό τρένο προσέκρουσε πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν ακινητοποιημένο πάνω στις ράγες βορείως της πόλης.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν–οι 10 σοβαρά– στη Νέα Υόρκη όταν ένα κατάμεστο επιβατικό τρένο προσέκρουσε πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν ακινητοποιημένο πάνω στις ράγες βορείως της πόλης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής–περίπου στις 18:00– κοντά στο προάστιο Γουάιτ Πλέινς της Νέας Υόρκης και τα θύματα είναι ο οδηγός του οχήματος, ενός τζιπ Cherokee, και έξι επιβάτες του τρένου της Metro-North.  Από τη σύγκρουση προκλήθηκε έκρηξη και στη συνέχεια το όχημα και το τρένο τυλίχθηκαν στις φλόγες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου αφού προηγουμένως επισκέφθηκε τον τόπο του δυστυχήματος και περιέγραψε σκηνές φρίκης.
«Είναι πράγματι φρικτό το θέαμα. Είναι στα αλήθεια εντυπωσιακό που δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα», είπε στους δημοσιογράφους.
Εκατοντάδες επιβάτες του επιβατικού τρένου με τα οκτώ ειδικά βαγόνια για την μεταφορά αυτοκινήτων μεταφέρθηκαν σε ένα γειτονικό γυμναστήριο ως προσωρινό καταφύγιο, σύμφωνα με τις αρχές. Ο μέσος αριθμός επιβατών που μπορεί να μεταφέρει αυτό το τρένο είναι 650. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο μεταφέρει επιβάτες σε ακριβά προάστια της Νέας Υόρκης, όπως στο Γουέτσεστερ, ένα από τα ακριβότερα στις ΗΠΑ.

Στο Γουέτσεστερ κατοικούν πολλοί τραπεζίτες και δικηγόροι μεγάλων εταιρειών, ενώ στην περιοχή με μέσο εισόδημα νοικοκυριού τα σχεδόν 82.000 δολάρια, βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία μεγάλων πολυεθνικών όπως η IBM και η PepsiCo Inc.
Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε από το όχημα και προσπάθησε να το μετακινήσει και στη συνέχεια μπήκε πάλι μέσα και χτυπήθηκε από το τρένο. Οι αρχές πάντως δεν γνωρίζουν γιατί ακινητοποιήθηκε το τζιπ στις ράγες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του τζιπ ήταν γυναίκα και σύμφωνα με τη σιδηροδρομική υπηρεσία (MTA), το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στις ράγες, αφότου οι μπάρες της σιδηροδρομικής διάβασης κατέβηκαν πάνω του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα και άλλα τρένα της Metro-North. Ένα από αυτά εκτροχιάστηκε κοντά στη βόρεια πλευρά της πόλης της Νέας Υόρκης την 1η Δεκεμβρίου 2013 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν 70. Το τρένο εκινείτο με ταχύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από το όριο για το συγκεκριμένο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.
Την ίδια χρονιά, δύο επιβατικά τρένα της Metro-North συγκρούστηκαν μεταξύ του Φέρφιλντ και του Μπρίτζπορτ στο Κονέκτικατ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 70 επιβάτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:02