search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:52
MENU CLOSE

Περί εθνικής ομοψυχίας

04.02.2015 11:24
Περί εθνικής ομοψυχίας  - Media

Η εθνική ομοψυχία είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα στην ιστορία του νεοελληνικού κρατιδίου.

Η εθνική ομοψυχία είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα στην ιστορία του νεοελληνικού κρατιδίου. Παραμένει δε ζητούμενο, γιατί συστηματικά προβάλλεται από το κομματικό – πελατειακό κράτος προσχηματικά, έτσι ώστε το πανθομολογούμενο σοβαρό αυτό αίτημα να αποδυναμώνεται και να παραμένει στην πολιτική μας πραγματικότητα άλλος ένας ακόμα κενού περιεχομένου λόγος.
 
Το πανίσχυρο και ακλόνητο κομματικό κατεστημένο χρησιμοποιεί το εθνικό αίσθημα υπέρ των συμφερόντων του. Όσο κι αν ακούγεται εξωπραγματικό, όλοι γνωρίζουμε συνειδητά ότι το κομματικό συμφέρον προτάσσεται του εθνικού, γιατί ταυτίζεται εν τέλει ευκολότερα με το ατομικό. Έτσι συμμετέχουμε όλοι, όσο κι αν απεχθανόμαστε αυτή την ιδέα, ή εξαιρούμε διακριτικά τους εαυτούς μας από αυτή την παράδοξη παραδοχή. Να κοπτόμαστε υπέρ του εθνικού συμφέροντος, αλλά όταν αυτό υπηρετεί το κόμμα.
 
Έτσι, παρά το γεγονός ότι όλα τα εκλογικά αποτελέσματα μετά την κρίση χρέους που ξέσπασε στη χώρα υποδεικνύουν ένα εθνικό μέτωπο αντιμετώπισης της κρίσης, όλοι ποντάρουν στην αποκλειστική διαχείριση της εξουσίας και κωφεύουν στα ελάχιστα ειλικρινή προστάγματα συνεργασίας. Το χρέος που απειλεί ευθέως τις ζωές μας είναι εθνική υπόθεση και όχι ενός πολύ αμφισβητούμενου ιδεολογικά αντιμνημονιακού μετώπου, όπως αναδείχτηκε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39