search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:12
MENU CLOSE

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου με… διαθεσιμότητα στην Ελλάδα

04.02.2015 12:11
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου με… διαθεσιμότητα στην Ελλάδα - Media

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, αξίζει να αναφερθούμε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου προβλήματα στη θεραπεία 150 καρκινοπαθών προκαλεί η… διαθεσιμότητα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, αξίζει να αναφερθούμε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου προβλήματα στη θεραπεία 150 καρκινοπαθών προκαλεί η… διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα, οι δύο τεχνολόγοι ακτινοθεραπευτές έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα  εδώ και αρκετούς μήνες «για δημοσιονομικούς λόγους» και γίνεται αρκετά δύσκολη η θεραπεία των ασθενών.
 
Επικοινωνήσαμε με τον διαθέσιμο τεχνολόγο και μέλος του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χρυστόγιαννη ο οποίος μας είπε ότι: «4 Φλεβάρη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και το ηχηρό μήνυμα που παίρνουμε είναι ότι ο καρκίνος αποτελεί ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί μόνο από την Ιατρική Επιστήμη αλλά στην καταπολέμηση του πρέπει να συμβάλλουν όλοι, πολίτες και ΚΡΑΤΟΣ.
 
Δυστυχώς το Σύστημα Υγείας της Χώρας μας δείχνει να καταρρέει έτσι σήμερα παρουσιάζονται τρομερές ελλείψεις στις υποδομές και την Στελέχωση των Ογκολογικών Τμημάτων της Χώρας. Σήμερα οι Αναμονές προς Έναρξη Ακτινοθεραπείας όπως στο Αρεταίειο πλησιάζουν σε επικίνδυνα χρονικά διαστήματα αφού φτάνουν τους 6 μήνες για τους Καρκινοπαθείς Συνανθρώπους μας έτσι ώστε να μειώνεται το προσδόκιμο ζωής και να υπάρχει κίνδυνος υποτροπής της νόσου. Ηχηρό παράδειγμα αποτελεί η διαθεσιμότητα των 2 Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας του Αρεταιείου Νοσοκομείο η οποία εφαρμόστηκε με Αντισυνταγματικό, πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο χωρίς να προηγηθεί μια εκ του νόμου Αξιολόγηση που θα αναδεικνύει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις Πανεπιστημιακές κλινικές».
 
«Ένα τμήμα που έχει προσφέρει τα Μέγιστα από το 1968 και δίνει μάχη καθημερινά κατά του καρκίνου εφαρμόζοντας Νέες Τεχνικές Ακτινοθεραπείας το μόνο νοσοκομείο που εφαρμόζει την Τεχνική Μεταβαλλόμενης Έντασης Δέσμης IMRT και Υπερθερμία. Η Υγεία και η Παιδεία είναι τα 2 Βασικά συστατικά για την Ανάπτυξη και το μέλλον της Χώρας μας. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί μια αστείρευτη πηγή Γνώσης και Ανάπτυξης, θέλω να είμαι Αισιόδοξος και πιστεύω ότι σύντομα θα αποκατασταθεί άμεσα τόσο στις Αρμοδιότητες του Πανεπιστημίου στο τομέα Παιδείας αλλά και της Υγείας που σήμερα καταρρέει από το παράλογο μέτρο της Διαθεσιμότητας., που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Θέλουμε Μεταρρυθμίσεις με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη και μόνο την πρόσβαση του στη Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Παιδεία και πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια πολιτική μεταρρυθμίσεων ώστε να επιστρέψει η Αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 
«Εφόσον απολυθούν οι δύο τεχνολόγοι ακτινοθεραπευτές, θα υπολειτουργούμε. Τα δύο άτομα που έχουμε μέσω ΕΛΚΕ μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να σταματήσουν, να τους “κόψουν”», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι» ο καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και διευθυντής του τμήματος Ιωάννης Κούβαρης. «Έχουμε επεκτείνει το ωράριό μας για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Αλλά και πάλι δεν μπορούμε να τους απορροφήσουμε όλους», πρόσθεσε.

Επί του θέματος αναμένεται νομοθετική ρύθμιση του νέου αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με την οποία θα επιστρέψουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πίσω στις θέσεις τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:12