search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:43
MENU CLOSE

Π. Σκουρλέτης: «Θα υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ»

04.02.2015 12:22
Σκουρλέτης: «Ναι» σε νέο πακέτο χρηματοδότησης «υπό όρους» - Media

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο Υπουργός Εργασίας επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο Υπουργός Εργασίας επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ λέγοντας ότι  « η δέσμευσή μας για 751 ευρώ κατώτατο μισθό θα υλοποιηθεί με τρόπο, ώστε να έχουμε τις περισσότερες θετικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τους λιγότερους κραδασμούς στις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.  
 
«Άρα το μέτρο» πρόσθεσε «πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με μία σειρά άλλων μέτρων που θα διευκολύνουν και θα ανακουφίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως ευνοϊκότερες ρυθμίσεις όσων οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και το δημόσιο.
Να τα δούμε όλα τα μέτρα σε μια λογική αλληλοϋποστήριξης, συνέργειας, έτσι ώστε να έχουμε ταυτόχρονα τα καλύτερα αποτελέσματα».
 
Αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα, το απαραίτητο για την επανεκκίνηση της αγοράς, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε: «Σε πρώτη φάση θα έχουμε αντιφατικά φαινόμενα. Δηλαδή, ενώ θα λαμβάνονται μέτρα, την ίδια στιγμή θα βρισκόμαστε ενώπιον των αποτελεσμάτων της προηγούμενης κατάστασης που δεν μπορεί να ανακοπεί από τη μία μέρα στην άλλη. Σημασία έχει ο μέσος όρος να είναι θετικός, να αρχίσει να φυσάει ένας άλλος άνεμος στην αγορά. Αυτό πρέπει να συνοδευτεί  με τις θεσμικές αλλαγές, όπως  η αποκατάσταση του πλαισίου που διέπει τις ΣΣΕ, με άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες που επαναφέρουν προστατευτικές ρυθμίσεις στο θέμα των ομαδικών απολύσεων».      
 
 Απαντώντας σε ερώτηση για τον έλεγχο σε ζητήματα καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «υπάρχει θέμα ενίσχυσης των μηχανισμών, είναι πρόκληση για μια κυβέρνηση σαν τη δική μας και πρέπει να τα λύσουμε πολύ σύντομα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:43