search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:35
MENU CLOSE

Γιούνκερ και Τσίπρας συνεχίζουν τις συζητήσεις, αλλά όχι μέσω των ΜΜΕ

04.02.2015 13:44
Γιούνκερ και Τσίπρας συνεχίζουν τις συζητήσεις, αλλά όχι μέσω των ΜΜΕ    - Media

Στη συνέχιση των συνομιλιών συμφώνησαν Γιούνκερ καιΤσίπρας. Aνοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup στις 12 Φεβρουαρίου.

 
Στη συνέχιση των συνομιλιών συμφώνησαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμοδίου για θέματα Ενεργειακής Ένωσης, Μάρος Σέφκοβιτς.
Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο Μ. Σέφκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με θέμα την ενέργεια στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν το θέμα της Ελλάδας απασχόλησε τη σημερινή τακτική συνεδρίαση των Ευρωπαίων επιτρόπων.
Ο Σλοβάκος επίτροπος απάντησε ότι στο Κολέγιο των Επιτρόπων δεν συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, διότι την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του Ζ. Κ. Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τόνισε, όμως, ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους, αλλά όχι μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ).
Εξάλλου, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι η συνάντηση του Ζ. Κ.Γιούνκερ με τον Αλ. Τσίπρα διήρκησε μία ώρα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας. Όπως ανέφεραν, ο κ. Γιούνκερ άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και στη συνέχεια οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους, μακριά από τα ΜΜΕ.
Οι ίδιες πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «οι συζητήσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Επιπλέον, ανέφεραν ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με το ελληνικό ζήτημα, με στόχο να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα ως τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.
Τέλος, οι ίδιες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup πριν τις 12 Φεβρουαρίου, «εφόσον υπάρξουν τα απαραίτητα συστατικά», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:35