search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:27
MENU CLOSE

Στην ανάγκη μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα συμφώνησαν Τσίπρας – Ολάντ

04.02.2015 15:19
Στην ανάγκη μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα συμφώνησαν Τσίπρας – Ολάντ - Media

Την ανάγκη εξεύρεσης μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα επεσήμαναν στις κοινές δηλώσεις τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
 

 
Την ανάγκη εξεύρεσης μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα επεσήμαναν στις κοινές δηλώσεις τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρόεδρος Ολάντ ανέμενε τον Αλέξη Τσίπρα και τον υποδέχθηκε στις σκάλες της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου.Η συνάντηση ξεπέρασε την προβλεπόμενη μια ώρα και έφθασε κοντά στο δίωρο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ευρίσκεται στη χώρα του Διαφωτισμού, αυτήν την εποχή που στην Ευρώπη, ο οικονομικός παραλογισμός έχει επιβληθεί στον ορθό λόγο και που η κοινή λογική έχει παραχωρήσει τη θέση της στην ιδεοληψία.

Όπως είπε,  η κυβέρνησή του καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις που προσφέρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις, καθώς και ότι η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα αποτελεί ευκαιρία για ολόκληρη την ΕΕ.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη Γαλλία «παράγοντα σταθερότητας στην ΕΕ» και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι απειλή για την Ευρώπη. Σημείωσε επίσης ότι στην ΕΕ και την ευρωζώνη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, «είμαστε» είπε «όλοι συγκάτοικοι και οφείλουμε να εργαστούμε για το κοινό μας μέλλον». Επισήμανε ότι «ξεπερνώντας την κρίση στην Ελλάδα, να δώσουμε ώθηση ώστε να ξεπεράσει την κρίση η Ευρώπη».
 
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών ήταν ξεκάθαρο και πως η λιτότητα δεν μπορεί να γίνε ανεκτή, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τους κανόνες της ΕΕ και τις δεσμεύσεις για το χρέος.
 
Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης και δήλωσε ότι η Γαλλία είναι αλληλέγγυα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:26