search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:09
MENU CLOSE

Σακελλαρίδης: Πολιτική η απόφαση της ΕΚΤ – Δεν επηρεάζει την οικονομία της χώρας (Video)

05.02.2015 06:37
Σακελλαρίδης: Πολιτική η απόφαση της ΕΚΤ - Δεν επηρεάζει την οικονομία της χώρας (Video) - Media

Καθησυχαστικός αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης την επομένη της αιφνιδιαστικής απόφασης της ΕΚΤ

Καθησυχαστικός αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης την επομένη της αιφνιδιαστικής απόφασης της ΕΚΤ να μην δέχεται από τις 11 Φεβρουαρίου ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για να δανείζει τις τράπεζες.
 
Μιλώντας το πρωί στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η απόφαση της ΕΚΤ «είναι πολιτική και δεν επηρεάζει την οικονομία της χώρας».
 
«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο όσον αφορά την ρευστότητά του και την χρηματοδότησή του και επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μέτρο πολιτικής πίεσης, την στιγμή που υπάρχει εν εξελίξει διαβούλευση που εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα».
 
Για τις διαπραγματεύσεις τόνισε ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και καλή διάθεση για αμοιβαία επωφελή λύση. «Η κυβέρνηση πηγαίνει στις διαπραγματεύσεις με καλή διάθεση. Ούτε θα εκβιάσει, ούτε όμως θα εκβιαστεί από κανέναν», είπε ο υφυπουργός επιμένοντας ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταματήσει ένας παραλογισμός σχετικά με την οικονομική πολιτική της λιτότητας.
 
Η κυβέρνηση -τόνισε- ζητάει μια συμφωνία μεταβατική, «μια συμφωνία γέφυρα» στη διάρκεια της οποίας να γίνουν «πραγματικές συζητήσεις και να δείξουμε τα πρώτα βήματα γραφής ως ελληνική κυβέρνηση» πάνω σε ζητήματα σε οποία συμφωνούμε με τους εταίρους.
 
Όσον αφορά το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε χθες το απόγευμα το Reuters, ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν ενήμερη για τις θέσεις αυτές και ότι ενημερώθηκε από τη διαρροή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:08