search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:10
MENU CLOSE

Σκληρή απάντηση Καμμένου στη Γερμανίδα ομόλογό του

05.02.2015 12:04
Καμμένος: Άμεσα στη Δικαιοσύνη δύο φάκελοι για εξοπλιστικά - Media

Απάντηση στην υπουργό Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία υποστήριξε σε συνέντευξή της ότι η Ελλάδα με την προσέγγιση στη Ρωσία ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

 
Απάντηση στην υπουργό Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία υποστήριξε σε συνέντευξή της ότι η Ελλάδα με την προσέγγιση στη Ρωσία ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ έδωσε ο Πάνος Καμμένος.
 
«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
 
Αυτές οι κινήσεις πρόσθεσε ο υπουργός «υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία» κατέληξε ο υπουργός.
 
Θυμίζουμε ότι  η Γερμανίδα υπουργός, σε συνέντευξή στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».
 
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ζητά από την Ελλάδα να τοποθετηθεί και επισημαίνει: «Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες», για να καταλήξει: «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15