search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:15
MENU CLOSE

Ο «Γάμος του Φίγκαρο» δια χειρός Στάθη Λιβαθινού

05.02.2015 13:50
Ο «Γάμος του Φίγκαρο» δια χειρός Στάθη Λιβαθινού  - Media

Ο Στάθης Λιβαθινός, μαζί με την ομάδα του, παρουσιάζουν το νέο τους εγχείρημα: «Ο Γάμος του Φίγκαρο» του Πιερ Μπωμαρσαί, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Ιλιάδας», ο Στάθης Λιβαθινός και η πολυβραβευμένη ομάδα του που απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν το νέο τους εγχείρημα: τον «Γάμο του Φίγκαρο» του Μπωμαρσαί. Πρόκειται για το εμβληματικό έργο του κλασικού γαλλικού ρεπερτορίου σε νέα μετάφραση από τα γαλλικά της Έλσας Ανδριανού.

Ο γάμος του Φίγκαρο γράφτηκε στα 1778. Γραμμένο τις παραμονές της γαλλικής επανάστασης, της οποίας θεωρήθηκε προάγγελος, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα.  Αποτελεί μέρος της περίφημης τριλογίας του Μπωμαρσαί, που πάνω της βασίστηκαν δύο από τις διασημότερες όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, «Οι γάμοι του Φίγκαρο»  του Μότσαρτ και «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσσίνι.

Πέρα από την πολιτική διάστασή του, που συμπυκνώνει τους ιδεολογικούς προβληματισμούς του Διαφωτισμού, το έργο εξελίσσεται ως μια φρενήρης κωμωδία βασισμένη στον αυτοσχεδιαστικό οίστρο των ηθοποιών.

Στο έργο παίζουν οι Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας, Άρης Τρουπάκης, Αντιγόνη Φρυδά
 
Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), πρεμιέρα 7 Φεβρουαρίου, στις 21.00, κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή, μέχρι τον Απρίλιο, 210-7282333. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:14