search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:57
MENU CLOSE

Die Zeit: 700 υποκλαπέντα e-mails δείχνουν προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας

07.02.2015 16:40
Die Zeit: 700 υποκλαπέντα e-mails δείχνουν προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας - Media

«Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την ΕΕ και μάχονται ώστε η Μόσχα να αποκτήσει ηγεμονική θέση. Πώς επηρεάζουν την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Die Zeit, που επικαλείται 700 υποκλαπέντα e-mails.

«Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την ΕΕ και μάχονται ώστε η Μόσχα να αποκτήσει ηγεμονική θέση. Πώς επηρεάζουν την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Die Zeit, που επικαλείται 700 υποκλαπέντα e-mails.

Με τίτλο «Στο δίκτυο των Ρώσων ιδεολόγων» και υπότιτλο «Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την ΕΕ και μάχονται ώστε η Μόσχα να αποκτήσει ηγεμονική θέση. Πώς επηρεάζουν την ελληνική κυβέρνηση» η γερμανική εφημερίδα, παρουσιάζει 700 υποκλαπέντα e-mails τα οποία χαρακτηρίζει «εμπιστευτικά».

Σε αυτά, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, παρουσιάζεται στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα να αναφέρεται σε στενές σχέσεις που διατηρούν Ρώσοι ολιγάρχες με σημαντικούς Έλληνες πολιτικούς.

Τα mail που έχουν υποκλαπεί σύμφωνα με την εφημερίδα, δείχνουν ακόμα πως αντι-ευρωπαϊστές Ρώσοι κάνουν επαφές επηρεάζοντας κι άλλους πολιτικούς χωρών της ΕΕ. Στη λίστα συμπεριλαμβάνει ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Το ντοκουμέντο με τον τίτλο «τελική λίστα Ελλήνων» περιλαμβάνει 90 ονόματα μεταξύ των οποίων, ονόματα δικηγόρων, επιχειρηματιών και πολιτικών. Τα mail που υποκλάπηκαν προέρχονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Georgi Gawrisch, ο οποίος ανήκει στον στενό κύκλο του ρώσου Αλεξάντερ Ντούγκιν, του ιδεολόγου της νέο-ευρασιατικής Ρωσίας,  που υπηρέτησε σαν γ΄ γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα από το 2009 έως το 2013. Σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε επαφές τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τη Zeit ο Gawrisch αναζητούσε «φίλους» και στη Χρυσή Αυγή. 

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα σημαντική είναι η επαφή του Ντούγκιν και με τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Πηγή: protothema.gr 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:57