search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50
MENU CLOSE

Στρατούλης: «Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»

08.02.2015 09:39
Στρατούλης: Δεν θα καταργηθούν όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις  - Media

«Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της θητείας μας» δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι δεν θα αλλάξουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ

«Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της θητείας μας» δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι δεν θα αλλάξουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ούτε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που προβλεπόταν να αυξηθούν από 1η του έτους.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι θα καταβληθεί κανονικά η 13η σύνταξη σε συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 700 ευρώ, ενώ θα επανέλθει η σύνταξη των 360 ευρώ για άπορους υπερήλικες.

Όσον αφορά στα Ταμεία αυτοαπασχολούμενων, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως θα αποποινικοποιηθεί και θα αλλάξει το όριο οφειλών για την απονομή σύνταξης, ενώ παράλληλα θα παραταθεί το καθεστώς των 50 ενσήμων για να έχει κάποιος βιβλιάριο Υγείας.

Ακόμη, ανέφερε πως θα διορθωθεί η σημερινή ρύθμιση που υποχρεώνει άνεργους να συγκεντρώσουν 100 ένσημα κατά τα τελευταία δυο χρόνια πριν λάβουν σύνταξη, ενώ επισήμανε ότι θα επαναπροσληφθούν οι 170 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω διαθεσιμότητας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στη στελέχωση.

Ως παράδειγμα ανέφερε την κατάσταση στο ΙΚΑ, όπου υπάρχουν μόνο 18 ελεγκτές για την ανασφάλιστη εργασία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50