search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:22
MENU CLOSE

Σακελλαρίδης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας»

09.02.2015 11:54
Σακελλαρίδης: Δεν είναι αγώνας ταχύτητας, είναι αγώνας αντοχής - Media

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1. Επεσήμανε δε ότι «θα βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του μήνα»

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας, ούτε εξόδου της χώρας από το ευρώ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1.

 Ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει βρεθεί μία λύση απολύτως εποικοδομητική ώστε στη συνέχεια να έχει το χρόνο να σχεδιάσει με τους εταίρους ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2015-2018».

Σημείωσε επίσης  πως «μπορεί σε επίπεδο ανακοινώσεων οι δανειστές να ακολουθούν μια πολύ σκληρή γραμμή, ωστόσο κάτω από τις γραμμές αφήνουν περιθώρια διαβουλεύσεων».

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την επίσκεψη του επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας, Τόμας Βίζερ ο οποίος ήρθε ινγκόγνιτο στην Αθήνα και συζήτησε με τους κυρίους Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο και Σταθάκη δείχνοντας ότι γίνεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για τη εξεύρεση λύσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος αφού ο ελληνικός λαός μίλησε μέσα από την κάλπη, ενώ τέλος είπε πως «οι προγραμματικές δηλώσεις που διάβασε χθες ο πρωθυπουργός ήταν σε πλήρη αντιστοιχία με τις προεκλογικές εξαγγελίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού, οπότε κακώς αιφνιδιάστηκε όποιος αιφνιδιάστηκε».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνουμε είναι ότι τηρούμε το συμβόλαιο το οποίο συνάψαμε με τον ελληνικό λαό, τιμούμε την λαϊκή εντολή την οποία λάβαμε και δεν το κάνουμε από ένα πείσμα, το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να δοθεί τέλος σε μια παράλογη πολιτική που έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε μια κοινωνική ανθρωπιστική κρίση, αλλά ταυτόχρονα βυθίζει συνολικά όλη την ευρωζώνη στην ύφεση  και στην παγίδα του χρέους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48