search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:37
MENU CLOSE

ΟΟΣΑ: Οι χώρες της G20 πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και πιο παραγωγικές

09.02.2015 11:55
G20: Δέσμευση για «αποφασιστική δράση» - Media

Οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές αλλά και πιο ανταγωνιστικές εάν θέλουν να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενόψει της Συνόδου G20 στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές αλλά και πιο ανταγωνιστικές εάν θέλουν να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενόψει της Συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
 
Οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν πέρυσι να λάβουν μέτρα για να αυξήσουν το παγκόσμιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 2% εντός των επομένων πέντε ετών.
Το σχέδιο ονομάστηκε Σχέδιο Δράσης Μπρισμπέιν και περιλαμβάνει πάνω από χίλιες δεσμεύσεις. Κατά τη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης, όπως τονίζει το Reuters, οι οικονομολόγοι των ισχυρότερων χωρών του κόσμου θα επιχειρήσουν να δώσουν προτεραιότητα σε αυτές τις δεσμεύσεις.
 
«Η παραγωγικότητα παραμένει κλειδί για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη» εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ. «Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στις δεξιότητες και τις γνώσεις. Η άνοδος της ποιότητας των αγαθών και η εκπαίδευση του προσωπικού θα βοηθήσουν ώστε αυτό να γίνει πράξη» συνεχίζει ο ΟΟΣΑ. «Οι κυβερνήσεις πρέπει να βελτιώσουν τις πολιτικές τους στον τομέα της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές» καταλήγει ο ΟΟΣΑ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35