search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:36
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε πρόθεση να δούμε την κυβέρνηση ως αριστερή παρένθεση

09.02.2015 15:17
Μητσοτάκης: Δεν έχουμε πρόθεση να δούμε την κυβέρνηση ως αριστερή παρένθεση - Media

«Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να σας δούμε ως αριστερή παρένθεση, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καταρρεύσει και θα επιβεβαιωνόταν έτσι το χειρότερο σενάριο για τη χώρα» τόνισε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να σας δούμε ως αριστερή παρένθεση, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καταρρεύσει και θα επιβεβαιωνόταν έτσι το χειρότερο σενάριο για τη χώρα» τόνισε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε δε ότι η ΝΔ θα στηρίξει όσες προσπάθειες κάνει η νέα κυβέρνηση, που θα είναι όμως προς την κατεύθυνση να επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, χωρίς να διακινδυνεύσει η ευρωπαϊκή της πορεία.

«Χαίρομαι που διαπιστώσατε ότι η ουσιαστική διαπραγμάτευση είναι δύσκολη υπόθεση. Ότι γίνεται μέσα από κλειστές πόρτες με Ευρωπαίους εκπροσώπους που είχατε αποκηρύξει και ότι απαιτεί ουσιαστικό λόγο» σημείωσε, ο κ. Μητσοτάκης.
Ανέφερε ακόμα ότι, αντίθετα από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη διακρίνεται από μία στροφή στον πολιτικό ρεαλισμό και προσέθεσε ότι από τη στιγμή που παραδέχεται ότι το 70% του προγράμματος του μνημονίου είναι θετικό, τότε υπάρχει η καταστατική πλειοψηφία για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων.

«Καλός ηγέτης είναι αυτός που ισορροπεί ανάμεσα στον πολιτικό ρεαλισμό και τις θεσμικές αρχές, μεγάλος ηγέτης είναι αυτός που ορθώνει το ανάστημά του βλέποντας το συμφέρον της χώρας του. Αυτό έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αυτό έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σε αυτό το ύψος των περιστάσεων πρέπει να σταθείτε. Γιατί προέχει πάντα η Ελλάδα να είναι μέσα στην Ευρώπη και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο αξίωμα» σημείωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, έκανε λόγο για ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για να βρεθεί μια έντιμη λύση, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και προσέθεσε: «Είπατε θέλετε χρόνο για να παρουσιάσετε το πρόγραμμα σας. Εσείς, όμως, επιταχύνατε τα πράγματα. Με τον πολιτικό σας λόγο αποδεικνύετε ότι δεν είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε. Αν θέλετε, όμως, χρόνο δεν έχετε παρά να ζητήσετε την παράταση του προγράμματος. Ξέρετε καλά, και το διαπιστώσατε από τις περιοδείες σας στην ΕΕ, ότι δεν έχουμε τους συμμάχους, που θα προσδοκούσαμε. Η συμμαχία του Νότου αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει και ότι αυτοί είναι οι πιο σκληροί».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ μπορεί να συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο ρεαλιστικό και να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα: «Η εντολή του λαού που πήρατε είναι για να πετύχετε καλύτερη συμφωνία. Δεν σας την έδωσε για να οδηγήσετε τη χώρα σε σύγκρουση. Δεν μπορούμε να επενδύσουμε στη ρήξη. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης υπό τον όρο ότι δεν θα διακινδυνεύσετε την πορεία της χώρας» υπογράμμισε και κατέληξε:

«Πρέπει να αφήσουμε τον ξύλινο πολιτικό προεκλογικό λόγο, να συμφωνήσουμε χωρίς αστερίσκους. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να προτάξετε ένα ουσιαστικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε πάνω σε έναν βασικό πυλώνα. Αν το κάνετε αυτό, οι 76 βουλευτές της ΝΔ θα σας στηρίξουν. Αν δεν το κάνετε, η ευθύνη είναι δική σας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33