search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:27
MENU CLOSE

Παρέμβαση ναυτεργατικών σωματείων για απλήρωτους εργαζόμενους – Ζητούν συνάντηση με Δρίτσα

09.02.2015 15:22
Παρέμβαση ναυτεργατικών σωματείων για απλήρωτους εργαζόμενους - Ζητούν συνάντηση με Δρίτσα - Media

Παρέμβαση στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), για τα απλήρωτα πληρώματα των επιβατηγών οχηματαγών πλοίων «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», «EUROPEAN EXPRESS» και «AQUA JEWELL» πραγματοποίησαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

Παρέμβαση στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), για τα απλήρωτα πληρώματα των επιβατηγών οχηματαγών πλοίων «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», «EUROPEAN EXPRESS» και «AQUA JEWELL» πραγματοποίησαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

Πρόκειται για την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), την Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», την Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ)και την Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων.

Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν αδυναμία προς το παρόν να ανταποκριθούν στο σύνολο των οφειλών των δεδουλευμένων αποδοχών προς τα πληρώματα.
Στελέχη της ΝΕΛ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα ανέφεραν ότι ακόμα δεν έχουν αποδοθεί χρήματα στη ΝΕΛ από επιδοτήσεις κάλυψης άγονων γραμμών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει αποκλεισμός τραπεζικής χρηματοδότησης.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ζήτησαν συνάντηση για τον θέμα από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ.Δρίτσα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η επίσχεση εργασίας για οφειλές δεδουλευμένων που ξεκίνησε το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» το βράδυ της 6/2/2015. Το συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού το πλοίο είναι πλοιοκτησίας Βαγγέλη Βεντούρη και έχει επινοικιαστεί από την ναυτιλιακή εταιρεία ΛΑΝΕ (ΑΝΕΚ) που έχει την ευθύνη για την εκτέλεση της παραπάνω γραμμής που είναι επιδοτούμενη από το ελληνικό δημόσιο.

«Η απλήρωτη ναυτική εργασία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να έχει από την πλευρά της Ένωσής μας την παραμικρή ανοχή, ούτε επίσης θα δείξουμε ανοχή στις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνονται και επαναλαμβάνονται την τελευταία 4ετία και οι οποίες ποτέ δεν τηρούνται» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά μεταξύ πληρώματος του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» και πλοιοκτήτη υπήρξε ένα συμβιβασμός προκειμένου να δοθεί έναντι ένα μισθός στο πλήρωμα.

Από την πλευρά τους, στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αναμένουν χρήματα από τη ναύλωση του πλοίου και σύντομα οι ναυτικοί θα εξοφληθούν.

Για το θέμα των οφειλών δεδουλευμένων ναυτικών, στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας μετά από απαίτησή των ναυτεργατικών σωματείων είχε φέρει διάταξη που είχε ψηφιστεί στη βουλή και η οποία ανέφερε ότι μπορούν να δεσμεύονται χρήματα των επιδοτήσεων από τις άγονες και να πληρώνονται τα απλήρωτα, αλλά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των εταιρειών.

Ωστόσο τα στελέχη της ΠΝΟ πρόσθεσαν, ότι για να μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η ρύθμιση, θα έπρεπε να υπάρξει επιπλέον μια υπουργική απόφαση που θα όριζε τις λεπτομέρειες για την εκταμίευση των χρημάτων κάτι που η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας δεν πρόλαβε να προχωρήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:26