search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά του λαού μας»

09.02.2015 18:10
Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά του λαού μας» - Media

Ο πρωθυπουργός έδωσε όρκους πίστης σ' αυτούς και σ' αυτά που ευθύνονται για το κατάντημα αυτής της χώρας, κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. 

 
Ο πρωθυπουργός έδωσε όρκους πίστης σ' αυτούς και σ' αυτά που ευθύνονται για το κατάντημα αυτής της χώρας, κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι έρχεται νέο πρόγραμμα που θα ματώσει τον λαό και ότι προχωρά ένας νέος επώδυνος συμβιβασμός.
 
«Μέσα σ’ αυτές τις 15 ημέρες, από τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέσα από την ομιλία του πρωθυπουργού, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ακροβατώντας, προσπαθώντας να ικανοποιήσει στα λόγια τόσο τους εγχώριους ομίλους αλλά και τα ευρωπαϊκά μονοπώλια που καθορίζουν τις τύχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, δηλαδή τους λεγόμενους εταίρους, τους δανειστές και πάει λέγοντας.

Προσπαθεί, επίσης, να χαϊδέψει τα αυτιά του λαού μας, γνωρίζοντας καλά ότι ένα μέρος τους ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, έχοντας κάποιες μικρές ελπίδες ότι ίσως κάνει κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους» είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.
 
«Έχοντας σηκώσει τους τόνους προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται τώρα να προσγειωθεί και να προσγειώσει ταυτόχρονα αρκετούς οπαδούς του στη σκληρή πραγματικότητα που την επιβάλλει, μια λυκοσυμμαχία, της οποίας δηλώνει ένθερμος πιστός εταίρος και μάλιστα τη θεωρεί και κοινό μας σπίτι. Καλλιεργεί την αυταπάτη ότι μπορεί να αλλάξει με διαπραγματεύσεις επειδή θα μιλάει πιο υπερήφανα από τους προηγούμενους.

Φυσικά εμείς δεν έχουμε καμία αυταπάτη ούτε τρέφουμε ψεύτικες ελπίδες» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, παρατηρώντας: «Τα πλατιά λαϊκά στρώματα αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ έχει συνέπεια λόγων και έργων, επιδεικνύει σταθερότητα αρχών και θέσεων. Μια σταθερότητα και συνέπεια που δεν στηρίζεται σε δόγματα αλλά σε αναλύσεις της πραγματικότητας, με οικονομικές προβλέψεις που επιβεβαιώνονται γιατί πατάνε στο έδαφος από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού μας».
 
«Προτάσεις, θέσεις και προγράμματα που προσπαθούν να συνταιριάξουν τα ασυμβίβαστα, καταντάνε να οδηγούν τον λαό να εξακολουθεί να ματώνει. Δεν γίνεται να είσαι και με την εργατική τάξη, τον λαό και με την πλουτοκρατία του τόπου και της Ευρώπης» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο πρόγραμμα αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. «Κανόνες του συμφώνου αυτού είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που σημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι θυσίες του λαού μας στον βωμό της ανταγωνιστικότητας, του κέρδους των ομίλων» σημείωσε και υπογράμμισε ότι οι τεράστιες απώλειες του λαού κατά την κρίση θεωρούνται πλέον ως περασμένα ξεχασμένα.

«Θα χορτάσουμε με αισθήματα αξιοπρέπειας και με λίγα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια» εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας και κατήγγειλε ότι αν προχωρήσει ο νέος επώδυνος συμβιβασμός η διαφορά θα είναι μόνο στο περιτύλιγμα.
 
Η περήφανη διαπραγμάτευση αφορά αν θα απελευθερωθεί περισσότερο κρατικό χρήμα για να δοθεί στους μονοπωλιακούς ομίλους, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και προδιέγραψε ότι το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στον λαό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα σ’ αυτή τη χώρα και βρίσκεται αντιμέτωπος και με εμπόριο ελπίδων και με εμπόριο του φόβου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:02