search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:18
MENU CLOSE

Σε λευκό κλοιό η χώρα – Χιόνια και στην Αττική

10.02.2015 07:10
Με προβλήματα η κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα - Media

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους που στο Αιγαίο φτάνουν τα 10 μποφόρ. Σε λευκό κλοιό και η Αττική.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους που στο Αιγαίο φτάνουν τα 10 μποφόρ. 

Σε λευκό κλοιό και η Αττική

Στα λευκά έχουν ντυθεί η Πάρνηθα, η Πεντέλη και ο Υμηττός ενώ χιόνι πέφτει σε Δροσιά, Άγιο Στέφανο, Ν. Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Άνοιξη και Κρυονέρι. Χιονίζει και στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω της χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, η οποία διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης, από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Χασιάς-Δερβενοχωρίων, στο ύψος της μονής Κλειστών και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χλμ στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.

Στην Εύβοια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την Καστέλλα έως το Προκόπι. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο έως 41ο χλμ., Στενής – Στροπώνων, Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας, Καστανιώτισα – Καματριάδες – Γαλατσάδες, Ιστιαίας – Ροδιών, από 10,8ο έως 12ο χλμ., Μηλιές – Κρυονερίτης – Κοκκινομηλιάς, από 13,4ο έως 26,4ο χλμ.

Στη Βοιωτία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών από 34ο έως 30ο χλμ.

Στη Φθιώτιδα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 50ο χλμ. και άνω, στην επαρχιακή οδό Θερμοπυλών – Ιτέας, από 16ο έως 22,5ο χλμ. και στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας, από 5ο έως 40ο χλμ.

Το εθνικό οδικό δίκτυο, παρά την έντονη χιονόπτωση σε κάποια σημεία, είναι ανοικτό. Ωστόσο, λόγω σφοδρών θυελλωδών ανέμων, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής έως Κόμβο Ιάσμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από 524,7ο (Α.Κ. Βάφικων) έως 545,6ο χλμ. (Α.Κ. Ιασμού), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Λάγους.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αετοκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκάλωμα, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Στην Ορεστιάδα, η στάθμη των υδάτων στον Έβρο, στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχουν είναι στα 5,50μ. (με όριο συναγερμού τα 5,70μ.), μεγάλες εκτάσεις, ένθεν και ένθεν του Έβρου και του Άρδα έχουν κατακλυστεί από μεγάλες ποσότητες υδάτων, ενώ τα νερά έχουν υποχωρήσει από τις παρυφές των οικισμών Καστανεών, Μαρασίων, Ελιάς, Άρζου και Καναδά. Σταθερά υψηλή ροή (1.194κ.μ./δευτερόλεπτο) καταγράφεται στην εισροή υδάτων από Τουρκία, στην περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας.

Στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, το επίπεδο στάθμης του Έβρου (στις 04:45 τα ξημερώματα), στην περιοχή Κήπων είναι στα 6,70μ. (με όριο συναγερμού τα 6,40), στην περιοχή Πέταλο στα 6,20μ. (με όριο συναγερμού τα 6), ενώ στις περιοχές Σουφλίου και Λαγυνών παρατηρείται πτωτική τάση των υδάτων κατά 15-20 πόντους και λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. 

Στο μεταξύ, με  αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, λόγω των θυελλωδών ανέμων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.

Λόγω των χιονοπτώσεων δε λειτουργούν τα σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων). Κλειστοί θα είναι και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στις Δημοτικές Ενότητες Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

Λόγω της χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία στους δήμους Δομοκού και Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης, Φλώρινας, Γορτυνίας και τα σχολεία σε Καστρί και Άγιο Πέτρο του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:17