search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:49
MENU CLOSE

Παρατείνεται η έκθεση του Γιώργου Κακουλίδη

10.02.2015 15:36
Παρατείνεται η έκθεση του Γιώργου Κακουλίδη - Media

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κακουλίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η διάρκειά της παρατείνεται μέχρι την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κακουλίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η διάρκειά της παρατείνεται μέχρι την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015.
 
23 έργα των δύο τελευταίων χρόνων με τον τίτλο «Οράματα» παρουσιάζει ο ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος Γιώργος Κακουλίδης στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Τα έργα, ακρυλικά και λάδια διαφόρων διαστάσεων (1,50 μέτρο Χ 1,10 μέτρο έως 28 Χ 39 εκ.), αντλούν την έμπνευσή τους από ήρωες και μη του καιρού μας, πλάσματα, τοπία, αντικείμενα και όψεις του κόσμου που ιδανικά ισορροπούν ανάμεσα στο χρώμα και τις λέξεις, τη ζωγραφική και την ποίηση αποκαλύπτοντας, αλήθειες, σκέψεις, αγάπες του καλλιτέχνη. Η Αγία Λουκία των Ματιών (2013), Οι ηλικίες του άντρα (2013), Στο κεφάλι του Γκέοργκ Τρακλ το ξημέρωμα (2014), Το βάζο του Γκαίτε (2014), Ο περίπατος του Ρεμπώ (2014), Ο βασιλιάς των σκύλων (2014), Η ζωή πίσω μου (2014), είναι οι τίτλοι κάποιων έργων της Έκθεσης του Γιώργου Κακουλίδη που επισημαίνει:
 
«Όραμα: δύσκολη περίπτωση. Όψη, θέα, θέαμα του κόσμου, όσα είδα και αποτύπωσα εικαστικά παρουσιάζονται εδώ. Μια εργασία δύο ετών. Κοντά στην ποίηση ή παράλληλα μ’ αυτήν, η ζωγραφική με βοηθά να ζω με τους ανθρώπους».
 
Ο Μηνάς Βιντιάδης προλογίζοντας την έκθεση γράφει: «Μεγάλο προνόμιο στ’ αλήθεια… Να είσαι καθισμένος σε μια πολυθρόνα και γύρω σου να φωνάζει ο Γέρος του Βουνού Χασάν-ι-Σαμπάχ, να προσεύχεται ο Σαιν-Ζυστ, ν’ απαγγέλλει ο Γκέοργκ Τρακλ, να γαβγίζει σαν υψίφωνος ο Βασιλιάς των Σκύλων, να ψιθυρίζει ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, να βουίζει στο κεφάλι σου το Μέσα Τοπίο, να σε καλούν κοντά τους οι Ήρωες του Καιρού μας. Κι ο Αρθούρος Ρεμπώ; Πού βρέθηκε αυτός ο ποιητής της Κόλασης να κάνει βόλτα στο ατελιέ; […]
 
Είμαι στο ατελιέ του Κακουλίδη, λίγες μέρες πριν από την έκθεση. Γύρω μου οι πίνακες που θα εκτεθούν, με όλα αυτά τα “πλάσματα”, σε μια άλλη πολυθρόνα ο ζωγράφος. […] Όσοι θα έχετε την ευκαιρία να σταθείτε μπροστά στα έργα του Κακουλίδη σε αυτή την έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης να ξέρετε: Ο Γέρος του Βουνού, αν είχε μιλιά, θα σας έλεγε: «Τίποτα δεν είναι αληθινό, όλα επιτρέπονται»…
 
 
Ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και είναι γιος ζωγράφου και εγγονός γλύπτη.
 
Έχει κάνει 7 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής (Αγκάθι 2001, Γκαλερί της Έρσης 2003, Booze Cooperativa 2010, Ποντοπόρος Πάρου 2010, Ιανός 2011, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 2012, Κόκκινο Σπίτι Χαλκίδας 2013).
 
Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1979 με την ποιητική συλλογή Λίμπερτυ (αναφορά στα ταξίδια του στη θάλασσα), από τις εκδόσεις Κείμενα του Φίλιππου Βλάχου. Έχει εκδώσει 14 ποιητικές συλλογές από τις εκδόσεις Άγρα, Καστανιώτης, Εξάντας και Γαβριηλίδης, 6 πεζογραφήματα (εκδόσεις Καστανιώτη, Εξάντας, Λιβάνη και Κέδρος), μεταξύ των οποίων τα αφηγήματα Το σύνδρομο του Παρθένη και Η Σειρήνα της Ομόνοιας, το μυθιστόρημα Η λέσχη της στιγμής και η συλλογή διηγημάτων Περί αλητείας. Επίσης 2 θεατρικά έργα: Τα μάτια του βασιλιά (εκδόσεις Πατάκη) και Ο Μπαλτάσαρ μίλησε (Παρουσία και Ποντοπόρος) καθώς και τη μαρτυρία Η μαύρη κούρσα του κυρίου Καρούζου (Καστανιώτης).
 
Έχει μελοποιηθεί από τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Νίκο Κυπουργό και τον Στάμο Σέμση. Η Ένωση Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας έχει εκδώσει έναν συγκεντρωτικό τόμο με το σύνολο της ποίησής του (Ποίηση 1979-2012). Το 1994 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
 
 
Καθημερινά έως την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015
 
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ «ΟΡΑΜΑΤΑ»
Εκθεσιακός Χώρος 1ου ορόφου
Ώρες Λειτουργίας: Δευ – Κυρ, 18:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:49