search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:04
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Τι ποσοστό του μνημονίου αποδεχόμαστε; Ακριβώς 0% (Video)

10.02.2015 18:38
Βαρουφάκης: Τι ποσοστό του μνημονίου αποδεχόμαστε; Ακριβώς 0% (Video) - Media

«Θα κάνουμε τα πάντα, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να μην έχουμε ρήξη, αλλά δεν διαπραγματεύεσαι αν έχεις αποκλείσει τη ρήξη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

 
«Θα κάνουμε τα πάντα, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να μην έχουμε ρήξη, αλλά δεν διαπραγματεύεσαι αν έχεις αποκλείσει τη ρήξη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αν κι εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα προκύψει συμφωνία», απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης που καλούν την κυβέρνηση να μην πάει σε ρήξη.
 
«Αν δεν είσαι διατεθειμένος» τόνισε «να υπαινιχθείς τη ρήξη, δεν διαπραγματεύεσαι… Εκλεγήκαμε για να διαπραγματευτούμε μία νέα συμφωνία. Είναι αστείο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε μία συμφωνία – γέφυρα ανάμεσα στην τοξική συμφωνία και σε μία μη τοξική συμφωνία… Μόνη μας τακτική θα είναι να προσέλθουμε με λογικές σώφρονες προτάσεις. Δεν θα πάμε με καμία διάθεση τακτικισμού, χωρίς μπλόφες, χωρίς περιστροφές. Αυτή θα είναι η πανούργα τακτική μας».
 
Εξήγησε για άλλη μία φορά τι εννοεί όταν λέει ότι αποδέχεται το 70% των μέτρων, αλλά όχι το μνημόνιο. «Με την ψήφο εμπιστοσύνης» ανέφερε «σήμερα ξεκινά η μεταμνημονιακή πορεία της χώρας» και αναρωτήθηκε: «πόσο ποσοστό του μνημονίου αποδεχόμαστε; Ακριβώς 0%».
 
Δεν θα αποδεχθούμε ούτε μία λέξη, ούτε μία γραμμή που αυξάνει τους φόρους, τις εργασιακές σχέσεις κ.λπ., εξήγησε, λέγοντας ότι θέλει μία συμφωνία που δεν θα είναι τοξική.«Δεν έχουμε πρόβλημα να αποδεχθούμε όσα μέρη έχουν προτείνει εκείνοι και δεν είναι τοξικά», όπως ο ορισμός της φοροδιαφυγής και η φορολογική μεταρρύθμιση, είπε και επανέλαβε ότι «γύρω στο 30% είναι το τοξικό κομμάτι των μέτρων που θα απορρίψουμε».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:04