13/12/2019 07:00:41

Συγκέντρωση το Σάββατο στη Ρώμη υπέρ της Ελλάδας

Συγκέντρωση το Σάββατο στη Ρώμη υπέρ της Ελλάδας - Media
 
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, το συνδικάτο Cgil, οργανώσεις εθελοντισμού, η ιταλική Αριστερά και μέλη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία, με κύριο σύνθημα «H Ελλάδα άλλαξε, τώρα ας αλλάξουμε την Ευρώπη».
 
Στο μεταξύ, δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία του κινήματος Πέντε Αστέρων μετέβη, σήμερα το μεσημέρι, στην ελληνική πρεσβεία στην Ρώμη για να εκφράσει συμπαράσταση προς την Ελλάδα.
 
Οι δώδεκα βουλευτές και τρεις γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων, έγιναν δεκτοί από τον Έλληνα πρεσβευτή Θεμιστοκλή Δεμίρη, στον οποίο εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και την άποψή τους ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο των χωρών του Νότου, για να ξεπερασθεί η πολιτική της λιτότητας.
 
Ο Θ. Δεμίρης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μπορέσει να βρεθεί μια λύση και μια νέα κοινωνική διάσταση, αποδεκτή από όλη την Ευρώπη, προς το γενικότερο όφελος, και να αποφευχθεί η διάσπαση Βορρά- Νότου.
Επίσης, ο βουλευτής των Πέντε Αστέρων Κάρλο Σιμπίλια, διαβίβασε αίτημα του ιδρυτή των Πέντε Αστέρων-Cinue Stelle, Μπέπε Γκρίλο, για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.