search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:12
MENU CLOSE

Σακελλαρίδης: Γιατί δεν συμφωνήσαμε στο κοινό ανακοινωθέν (Video)

12.02.2015 07:05
Σακελλαρίδης: Γιατί δεν συμφωνήσαμε στο κοινό ανακοινωθέν (Video) - Media

«Το θέμα σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν ήταν ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί μία διατύπωση που στην ουσία την αναγκάζει να αναγνωρίσει ότι θα συνεχίσει ένα πρόγραμμα που θα οδήγησε τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική κρίση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 
«Το θέμα σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν ήταν ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί τέτοιες διατυπώσεις, η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί μία διατύπωση που στην ουσία την αναγκάζει να αναγνωρίσει ότι θα συνεχίσει ένα πρόγραμμα που θα οδήγησε τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική κρίση» είπε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Δεν μπορούμε να μπούμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι οι ελληνικές αντιρρήσεις δεν διατυπώνονται για επικοινωνιακούς λόγους «εμείς δεν επιδιώκουμε τη ρήξη» είπε και τόνισε ότι «γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο «δεν συνεχίζουμε τις πολιτικές που απέρριψε ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου».
 
«Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τσίπρα και Βαρουφάκη για το κοινό ανακοινωθέν» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «είναι φυσικό να θέλει ο πρωθυπουργός να ενημερώνεται και να δίνει την κατεύθυνση στους υπουργούς»
 
«Χθες το βράδυ ήταν στην ουσία ένα άνοιγμα των χαρτιών των δύο πλευρών, τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των εταίρων» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «δόθηκε η ευκαιρία στην ελληνική πλευρά να εκθέσει τα επιχειρήματά της και να καλυφθεί ένα κενό το οποίο υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα επικοινωνίας, ένα κλίμα που μπορεί να καταλήξει σε μία αμοιβαία επωφελή λύση»
 
«Είμαστε σε ένα καλό δρόμο και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία λύση που θα ανταποκρίνεται στη λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση» είπε ο κ. Σακελλαρίδης.
 
Τέλος ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου, όμως είπε ότι στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής θα υπάρξει συνομιλία με την κ. Μέρκελ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33