search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:22
MENU CLOSE

Νεκρός σε τροχαίο ο βετεράνος δημοσιογράφος του CBS Bob Simon

12.02.2015 07:16
Νεκρός σε τροχαίο ο βετεράνος δημοσιογράφος του CBS Bob Simon - Media

Σε τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο βετεράνος ανταποκριτής του CBS News και της εκπομπής «60 Λεπτά», Bob Simon, σε ηλικία 73 χρόνων.

Σε τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο βετεράνος ανταποκριτής του CBS News και της εκπομπής «60 Λεπτά», Bob Simon, σε ηλικία 73 χρόνων.
 
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το παλιό μέλος της εκπομπής «60 λεπτά» του CBS News, προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα και στη συνέχεια στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, με αποτελέσματα να υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 44χρονος οδηγός του αυτοκινήτου νοσηλεύεται τραυματισμένος σε χέρια και πόδια, ενώ δεν τραυματίστηκε ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος.
 
Η καριέρα του πολυβραβευμένου δημοσιογράφου χρονολογείται εδώ και πέντε δεκαετίες και περιλαμβάνει από τον πόλεμο στο Βιετνάμ έως και το κομμάτι στο «60Λεπτά» που βραβεύτηκε με Οσκαρ για τα πολιτικά δικαιώματα το δράμα «Σέλμα».
 
Ο Σάιμον είχε καλύψει τις πιο σημαντικές συγκρούσεις παγκοσμίως από το 1960 έως τώρα και ήταν τακτικός συνεργάτης της εβδομαδιαίας ενημερωτικής εκπομπής «60 Λεπτά»  από το 1996.
Το 2014 – 15 ήταν η 19η σεζόν του στην εβδομαδιαία κυριακάτικη εκπομπή.
 
Ήταν επίσης ανταποκριτής σε όλες τις επτά σεζόν του «60 Λεπτά ΙΙ» μέχρι που η εκπομπή έκλεισε τον κύκλο της το 2005.
 
Κέρδισε 27 βραβεία Έμμυ για τα ρεπορτάζ του σε Βιετνάμ, Λίβανο, Καμπότζη, Σαουδική Αραβία, Ινδία και Κίνα στη διάρκεια της καριέρας του, ενώ του απονεμήθηκε και η ύψιστη τιμή, το βραβείο  Alfred I. DuPont-Columbia University Award, για το ρεπορτάζ του « η ντροπή της Σρεμπρένιτσα» σχετικά με τη γενοκτονία στον πόλεμο της Βοσνίας.
Στα βραβευμένα ρεπορτάζ του περιλαμβάνεται και μια έρευνα για έναν Ιρακινό αποστάστη, του οποίου η μαρτυρία οδήγησε τελικά την Αμερική να εμπλακεί στον πόλεμο.
 
Κατά την έναρξη του πολέμου στον Κόλπο τον Ιανουάριο του 1991, ο Σάιμον ήταν μέρος μιας ομάδας CBS News ο οποίος πέρασε 40 ημέρες στις φυλακές του Ιράκ, μετά τη σύλληψή του από τις ιρακινές δυνάμεις κοντά στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας-Κουβέιτ.
 
Δύο χρόνια αφού έγραψε βιβλίο σχετικά με την εμπειρία του αυτή, με τον τίτλο «Σαράντα μέρες», επέστρεψε στη Βαγδάτη για να καλύψει τη βομβιστική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ.
 
Τη θλίψη τους για την απώλεια του εξέφρασαν με αναρτήσεις τους στο twitter διάφοροι γνωστοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, σκηνοθέτες.

 


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:22