search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:22
MENU CLOSE

Η μεταφράστρια νοηματικής του Ζουράρι παραμένει στη θέση της, αφού «πήρε την κρυάδα»

12.02.2015 08:35
Η μεταφράστρια νοηματικής του Ζουράρι παραμένει στη θέση της, αφού «πήρε την κρυάδα» - Media

Είναι γεγονός πως η ομιλία του Κώστα Ζουράρι στη Βουλή έκλεψε την παράσταση. Πιο πολύ από όλους όμως εξεπλάγην η Μαρία Ασημακοπούλου, που κλήθηκε να αποδώσει στη νοηματική τα λόγια του.

Είναι γεγονός πως η ομιλία του Κώστα Ζουράρι στη Βουλή έκλεψε την παράσταση. Ο κύριος Ζουράρις ανέβηκε στο βήμα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συζήτησης περί των προγραμματικών δηλώσεων και ξεκίνησε την ομιλία του με αποσπάσματα από την Ιδιωτική Οδό του Ελύτη, συνέχισε με αποσπάσματα από τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη και κατέληξε με Ρίτσο.
 
Πιο πολύ από όλους όμως από την ομιλία του βουλευτή των ΑΝΕΛ εξεπλάγην η Μαρία Ασημακοπούλου, που κλήθηκε να αποδώσει στη νοηματική τα λόγια του.
 
Μάλιστα μετά την ομιλία του ακούστηκαν πολλά για την…τύχη της, ακόμα και ότι παραιτήθηκε μετά την αγωνιώδη προσπάθειά της να αποδώσει τα λεγόμενα του βουλευτή, που ξεχείλιζαν από… αρχαιοελληνικό λυρισμό.
 
Η αλήθεια είναι ότι η Μαρία Ασημακοπούλου «πήρε την κρυάδα, τη δυσκόλεψε πολύ ο Θουκυδίδης» αλλά… παραμένει στη θέση της.
 
Μιλώντας στο σάιτ popaganda.gr για την εμπειρία της είπε χαρακτηριστικά: «Όταν άρχισε να μιλάει, δεν εξεπλάγην. Ο άνθρωπος είναι πολιτικός επιστήμονας και γνωστός δεινός ομιλητής, άρα ήταν κάπως αναμενόμενος. Έχει ένα δικό του τρόπο έκφρασης και σε τηλεοπτικές εκπομπές που τον έχω ακούσει (χωρίς να χρειάζεται να τον αποδώσω στη νοηματική), δυσκολεύομαι, μετά όμως από αυτήν την πρώτη μου επαφή, θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένη. Πήρα την πρώτη κρυάδα, οπότε όλα εντάξει. Προσπάθησα να εξηγήσω το νόημα όσων έλεγε, ήταν μια ελεύθερη μετάφραση. Εννοείται πως ένας λόγος με πολλές αναφορές στην αρχαία ελληνική είναι δύσκολος στο σύνολό του. Οι αναφορές που έκανε, στον Θουκυδίδη, ίσως να με δυσκόλεψαν λίγο παραπάνω». 
 
Και πρόσθεσε: «Οι φίλοι μου με ενημέρωσαν ότι έγινε viral η ομιλία. Ήμουν τόσο κουρασμένη που δεν κοίταξα το Διαδίκτυο. Ηρωίδα δεν είμαι, είναι στο πλαίσιο της δουλειάς μας αυτό. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο, όπως κάνω και για τις άλλες ομιλίες ή αντίστοιχους για πιο σύνθετους πολιτικούς λόγους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:22