search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Σε 1,5 μήνα η επιστροφή όλων των διαθεσίμων

13.02.2015 12:44
Κατρούγκαλος: Επιστροφή των απολυμένων και «μίνι εθελοντική κινητικότητα» - Media

Σε περίπου 1,5 μήνα θα προωθεί νομοσχέδιο στη Βουλή σχετικά με την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή όλων των απολυθέντων και των διαθέσιμων υπαλλήλων του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτήs Υπουργόs Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος.

Σε περίπου 1,5 μήνα θα προωθεί νομοσχέδιο στη Βουλή σχετικά με την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή όλων των απολυθέντων και των διαθέσιμων υπαλλήλων του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτήs Υπουργόs Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος, σε εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και των επιτροπών των δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα βάσει των εφαρμοστικών νόμων και των αναγκαστικών αποφάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 
Η συνάντηση των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως οι εργαζόμενοι σχετικά με τις αποφάσεις της νέας Κυβέρνησης για τη διευθέτηση και αποκατάσταση των εργασιακών τους σχέσεων στο Δημόσιο.
 
Όπως τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ. σκοπεύει μέσα σε ένα εξάμηνο να καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου τομέα, ωστόσο οι εργαζόμενοι έως τότε θα έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.
 
Παράλληλα, ενημέρωσε τους εργαζομένους πως «θα προωθηθεί εθελοντική κινητικότητα» ούτως ώστε «κάποιος εργαζόμενος να αλλάξει θέση και να καλύψει ανάγκες σε άλλα πόστα του Δημοσίου τομέα». Όσον αφορά τις υπηρεσίες που κατήργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αναμένεται να «επανασυσταθούν» από τα συναρμόδια υπουργεία.
 
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο κ. Κατρούγκαλος δεν μπόρεσε να δεσμευθεί για τα αναδρομικά των εργαζομένων, καθώς φέρεται να είπε πως «δεν υπάρχουν χρήματα για να τα καλύψουμε», ενώ τόνισε πως για όσους εργαζομένους έχουν κινηθεί δικαστικά για να λάβουν αποζημιώσεις από το Δημόσιο, «το λόγο έχει η ελληνική Δικαιοσύνη και προφανώς και είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο εφόσον το επιθυμούν».
 
Να τονίσουμε πως τα μνημονιακά χρόνια τέθηκαν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι των ΑΕΙ, καθηγητές σε ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες και άλλοι υπάλληλοι διάφορων υπηρεσιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:44