search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:54
MENU CLOSE

Τα δίδυμα της διαδοχής Σαμαρά

13.02.2015 12:51
Τα δίδυμα της διαδοχής Σαμαρά  - Media

Το κλείσιμο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές περιμένουν στη ΝΔ ώστε να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος.

Το κλείσιμο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές περιμένουν στη ΝΔ ώστε να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος.
 
Μόλις συμβεί αυτό, λένε οι πληροφορίες, θα υπάρξουν κατά μόνας ή ομαδικές επισκέψεις στον Κώστα Καραμανλή ώστε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος.
 
Όπως σημειώνουν πηγές μέσα από την Συγγρού, στο προσεχές διάστημα όσοι ενδιαφέρονται για την ηγεσία της ΝΔ θα κινήσουν και τις διαδικασίες για την «επόμενη μέρα» στην προεδρία της γαλάζιας παράταξης.
 
Μέχρι στιγμής, δυο δίδυμα φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο στο θέμα της διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά όπως υποστηρίζουν πρόσωπα εντός και εκτός της Συγγρού.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την ηγεσία της ΝΔ «παίζει» το δίδυμο του Νίκου Δένδια ή του Κυριάκου Μητσοτάκη και το δίδυμο της Όλγας Κεφαλογιάννη ή του Απόστολου Τζιτζικώστα, ένα ζευγάρι υποψηφίων που «ακουμπάει» στην νεότερη γενιά των γαλάζιων στελεχών αλλά και ενδεχομένως μπορεί να προβληθεί ως αντίπαλο δέος στον Αλέξη Τσίπρα – και με όρους… ηλικίας.
 
Για το πρώτο ζευγάρι ενδιαφερόμενων για την ηγεσία της ΝΔ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συναντήσει ισχυρές αντιδράσεις διότι ακολούθησε, στην υπουργική του θητεία, φουλ μνημονιακή πολιτική και το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρό εμπόδιο ώστε να σταθεί απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην άλλη πλευρά, το πρόσωπο του Νίκου Δένδια συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες αφού ο γαλάζιος βουλευτής από την Κέρκυρα δεν ταυτίστηκε, από τα υπουργικά πόστα που υπηρέτησε, με σκληρές μνημονιακές πολιτικές.
 
Για το δεύτερο δίδυμο υποψήφιων για την προεδρία της ΝΔ εκτιμάται ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν θα θελήσει τελικά να θέσει υποψηφιότητα καθώς βρίσκεται ακόμα σε αρκετά μικρή ηλικία για ένα τέτοιο βήμα, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρότι συγκρούστηκε με τον Σαμαρά και παρότι κέρδισε μια δύσκολη περιφέρεια το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ενδεχόμενη επιλογή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ.   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:53