search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:57
MENU CLOSE

«Καρφιά» από Μιχελάκη-Σιούφα σε Σαμαρά για την ανακοίνωση του ΕΛΚ

13.02.2015 14:15
«Καρφιά» από Μιχελάκη-Σιούφα σε Σαμαρά για την ανακοίνωση του ΕΛΚ - Media

Ατυχέστατο χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Δημήτρης Σιούφας, ενώ με τη σειρά του ο Γιάννης Μιχελάκης, όχι μόνο διαφώνησε με την ανακοίνωση αλλά χαρακτήρισε και απαράδεκτη την αποδοχή της από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ατυχέστατο χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Δημήτρης Σιούφας, ενώ με τη σειρά του ο Γιάννης Μιχελάκης, όχι μόνο διαφώνησε με την ανακοίνωση αλλά χαρακτήρισε και απαράδεκτη την αποδοχή της από την ελληνική αντιπροσωπεία.
 
Τα «μαχαίρια» φαίνεται πως έχουν… βγει για τα καλά στη Νέα Δημοκρατία. Μετά το δείπνο των στελεχών, στο οποίο συζητήθηκαν τα εσωτερικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ήρθε να επιβαρύνει το ήδη… βαρύ κλίμα.
 
Ο Δημήτρης Σιούφας, σε δήλωσή του για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα, τονίζει: "Σωστή η παραίνεση του ΕΛΚ προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, «να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη στη χώρα. Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ. "Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις». Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία.
 
Ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, άσκησε ακόμα σκληρότερη κριτική και μάλιστα δεν δίστασε να περιλάβει σε αυτήν και τον ίδιο των πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο Γιάννης Μιχελάκης έγραψε:
 
"Απαράδεκτο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χθες. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία!
 
Όταν το Ευρωπαϊκά Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση!"

 
Η ανακοίνωση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της ελληνικής κεντροδεξιάς ανέφερε μεταξύ άλλων: 
 
"Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από ΕΛΚ μονομερείς δράσεις» επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».
 
Σύμφωνα με το ΕΛΚ, «η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54